Nincs vége: megint nagyot drágulhat a kenyér

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs vége: megint nagyot drágulhat a kenyér

Tavaly jóval olcsóbb volt a kenyér, mint most, és úgy tűnik, közel sincs még vége az áremelkedésnek - hangzott el az RTL Híradójában.

Az RTL szerint tavaly ilyenkor még 5-10 százalékkal olcsóbban juthattunk a sütőipari termékekhez, mint idén. A GKI Gazdaságkutató Intézet további 5 százalékos drágulást jelez előre.

A drágulást annak "köszönhetjük", hogy a gabona ára iszonyatgosan felment. A KSH adatai alapján 23 százalékkal kerül most többe a búza, mint egy évvel ezelőtt, ráadásul a nyugat-európai aszály sem segítette elő az árak mérséklését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kenyér

drágulás

gabona

gazdaság

sütőipari termék