Drágulhatnak a gyümölcsök és zöldségek: nyárra sem várható csökkenés

HelloVidék   
  Megosztom
Drágulhatnak a gyümölcsök és zöldségek: nyárra sem várható csökkenés

A mezőgazdaságban óriási katasztrófától tartanak. A szakértők szerint nem az a legnagyobb probléma, hogy nem volt mostanában esőzés, hanem az, hogy az ezáltal kialakult állapotokra senki nem készült fel.

A zöldség és a gyümölcs aranyárban kelhet el idén nyáron, de a szántóföldi növényeket termesztők is panaszkodnak – írja a Népszava. A szakemberek szerint, ha az időjárás nem változik, akkor a takarmánynövényekből és a kenyérgabonákból is gyenge termésre számíthatunk, ezáltal a húsok, húskészítmények és a kenyér ára is megemelkedhet. A lap úgy fogalmazott: a téli és kora tavaszi szárazság katasztrófa közeli helyzetet okoz a mezőgazdaságban.

A vízhiányos állapot miatt a kormány meghosszabbította az öntözési idényt és az alapdíj 70 százalékát átvállalta. Ez viszont csak részmegoldás, amíg az európai viszonylatokban az élmezőnyben vagyunk öntözéses gazdálkodásban. A gazdák a Így aztán előre tervezés helyett marad a reménykedés, hogy esni fog az eső.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdák

föld

termés

drágulás

gyümölcs

gabona

eső