Így fejlődik Egerszalók: ennyi beruházás már rég volt egy ilyen kicsi településen

HelloVidék   
  Megosztom
Így fejlődik Egerszalók: ennyi beruházás már rég volt egy ilyen kicsi településen

Mozgalmas év elé néznek Egerszalókon, szeptemberben minibölcsőde nyílik, de épül a főtér és egy piacteret is kialakítanak. A heol.hu megkérdezte, hogy haladnak a faluszépítő munkálatok.

A faluközpont átalakítása elindult, jelenleg a pataknál dolgoznak a szakemberek, ahol egy teraszos jellegű pihenőparkot alakítanak ki. Hamarosan látványos szakaszához ér a főtér építése is, szeptemberig szeretnénk befejezni a munkálatokat

– osztotta meg Varga István. A polgármester hozzátette, hogy két nagyobb sportberuházás is lesz, melyek keretében az iskola mellett új focipálya lesz, valamint a sportpálya világítását is korszerűsítik. A településen megújult a Kossuth utca 69. szám alatti épület, melyben az önkormányzat minibölcsődét létesít.

Egyre több a kisgyermek a faluban, ezért felmértük a bölcsődére az igényeket. Kiderült, hogy többeket is érdekel ez a lehetőség. Úgy döntöttünk, hogy önkormányzati forrásból létrehozunk egy minibölcsődét, amely szeptembertől üzemel majd. Ezen túl benyújtottunk egy pályázatot új bölcsőde építésére, és ha nyerünk, akkor néhány éven belül egy tizenkét gyermeket befogadó intézménnyel gazdagodhat Egerszalók

– mondta a portálnak a településvezető. Kiemelte, hogy a szépkorúakat sem hagyják ki a sorból, ugyanis a turisztikai iroda mellett egy idősek nappali ellátó otthonát is előkészítenek a nyáron, melyet már szeptemberben meg szeretnének nyitni a Széchenyi utcában. Bár csak későbbre várhatóak a munkálatok, a piactér építése is tervben van.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egerszalók

beruházás

bölcsőde

fejlesztés

építkezés

piac

főtér

felújítás