Így fejlődik Egerszalók: ennyi beruházás már rég volt egy ilyen kicsi településen

HelloVidék   
  Megosztom
Így fejlődik Egerszalók: ennyi beruházás már rég volt egy ilyen kicsi településen

Mozgalmas év elé néznek Egerszalókon, szeptemberben minibölcsőde nyílik, de épül a főtér és egy piacteret is kialakítanak. A heol.hu megkérdezte, hogy haladnak a faluszépítő munkálatok.

A faluközpont átalakítása elindult, jelenleg a pataknál dolgoznak a szakemberek, ahol egy teraszos jellegű pihenőparkot alakítanak ki. Hamarosan látványos szakaszához ér a főtér építése is, szeptemberig szeretnénk befejezni a munkálatokat

– osztotta meg Varga István. A polgármester hozzátette, hogy két nagyobb sportberuházás is lesz, melyek keretében az iskola mellett új focipálya lesz, valamint a sportpálya világítását is korszerűsítik. A településen megújult a Kossuth utca 69. szám alatti épület, melyben az önkormányzat minibölcsődét létesít.

Egyre több a kisgyermek a faluban, ezért felmértük a bölcsődére az igényeket. Kiderült, hogy többeket is érdekel ez a lehetőség. Úgy döntöttünk, hogy önkormányzati forrásból létrehozunk egy minibölcsődét, amely szeptembertől üzemel majd. Ezen túl benyújtottunk egy pályázatot új bölcsőde építésére, és ha nyerünk, akkor néhány éven belül egy tizenkét gyermeket befogadó intézménnyel gazdagodhat Egerszalók

– mondta a portálnak a településvezető. Kiemelte, hogy a szépkorúakat sem hagyják ki a sorból, ugyanis a turisztikai iroda mellett egy idősek nappali ellátó otthonát is előkészítenek a nyáron, melyet már szeptemberben meg szeretnének nyitni a Széchenyi utcában. Bár csak későbbre várhatóak a munkálatok, a piactér építése is tervben van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egerszalók

beruházás

bölcsőde

fejlesztés

építkezés

piac

főtér

felújítás