Új lendület az agráriumban: tanácsadással segít a Takarék Csoport

HelloVidék   
  Megosztom
Új lendület az agráriumban: tanácsadással segít a Takarék Csoport

Kibővíti együttműködését az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ). A megállapodás célja a magyar mezőgazdaság gerincét alkotó gabonatermesztés hatékonyságának növelése. A Takarék Csoport nemcsak finanszírozással, hanem tanácsadással, oktatással, előrejelzésekkel is segíti a jövőben az ágazat versenyképességének javítását.

A megállapodás, amelyet Szabó Levente, az MTB Zrt. vezérigazgató-helyettese és Petőházi Tamás, a GOSZ elnöke írt alá, hozzájárul olyan korszerű technológiák elterjesztéséhez, amelyekkel mérsékelhető az időjárási anomáliáknak való kitettség, és amely segíti az agrárvállalkozások versenyképességének javítását, olvasható a Takarék Csoport közleményében.

A Takarék Csoport továbbra is arra törekszik, hogy az agrárium első számú bankja legyen, amely képes hatékonyan, kedvező feltételek mellett és szakszerűen kezelni a gabonatermesztő gazdák pénzügyeit, mondta el Szabó Levente az aláírást követően. A vidékfejlesztési pályázati források kifutása után még nagyobb szerep hárul majd a bankokra az ágazat fejlesztési igényeinek finanszírozásában. Ezt mutatja, hogy a gazdák különösen nagy érdeklődést mutatnak a kedvező feltételű beruházási hitelkonstrukciók, így különösen az NHP fix iránt, mondta az MTB Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A talpon maradáshoz és versenyképességük javításához az agrárvállalkozásoknak ma már nem csupán finanszírozásra van szükségük, hanem szerteágazó hazai és nemzetközi piaci ismeretekre, valamint a pályázati és támogatási rendszerben való kiigazodásra is, emelte ki Szabó Levente. A pénzintézet ebben kíván segíteni a hazai piacon egyedülálló uniós agrárigazgatóság létrehozásával, amely teljes körű tanácsadást és előrejelzéseket nyújt a gazdáknak az uniós és hazai agrárpályázatokkal, piaci folyamatokkal kapcsolatban.

A megújított és kibővített együttműködés keretében a GOSZ egyebek között vállalja, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a szántóföldi gazdálkodás gyakorlatára koncentráló képzést tart. A pénzintézet kész megosztani az általa készített elemzéseket, piaci előrejelzéseket a GOSZ tagjaival.

Nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű az ágazat versenyképessége, hiszen a gabonatermesztés a magyar agrárium meghatározó ágazata: a hazai szántóterület kétharmadán, mintegy 2,8 millió hektáron tartósan gabonaféléket termesztenek. A GOSZ-nak majdnem 3000 tagja van, akik mintegy 1,5 millió hektáron gazdálkodnak.

Nagyra értékelik a Takarék Csoportnak a magyar mezőgazdaság és vidék iránti elkötelezettségét, valamint az ágazat finanszírozásában tanúsított szakértelmet, mondta el Petőházi Tamás, a GOSZ elnöke, aki bízik benne, hogy a frissen megkötött, elmélyített együttműködés jelentősen hozzá fog járulni közös céljaink eléréséhez.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék csoport

takarékbank

gabona

termesztés

agrárium

mezőgazdaság

támogatás