Kiderült: így kellene védenie a nyári hőségtől melósokat a cégeknek

MTI   
  Megosztom
Kiderült: így kellene védenie a nyári hőségtől melósokat a cégeknek

A hőség idején a munkáltatónak intézkedéseket kell tenniük a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, a megkérdezett társaságok többek között ásványvizet, megfelelő védőfelszerelést, több pihenőidőt biztosítanak a nagy melegben a szabadban dolgozó munkavállalóknak.

A Magyar Közúti Nonprofit Zrt-nél a hőség alatt biztosítják az árnyékban, hűvös helyen, klimatizált gépjárművekben óránként 5, de legfeljebb 10 perc pihenőidőt, továbbá ivóvizet vagy ásványvizet adnak a dolgozóknak. Leégés ellen megfelelő öltözéket - egyebek közt UV védelemmel ellátott szemüveget, nyári sapkát - és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítanak - közölte a cég.

Az újabb típusú munkagépek, útellenőri és brigádszállító autók klímával felszereltek, ami csökkenti a hőség által okozott egészségügyi kockázatot, emellett a munkák szervezésénél és ütemezésénél arra törekednek, hogy minél kevesebb legyen a szabadban végzett tevékenység

- tájékoztatott a Magyar Közúti Nonprofit Zrt. A MÁV Zrt. arról tájékoztatott, hogy a vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára biztosítja a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett dolgozók számára megfelelő védőfelszerelést, könnyű ruházatot, fényvédő krémet, korlátlan mennyiségű ásványvizet, óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosít. Rendkívüli helyzet esetén az átlagostól eltérő munkaszervezési intézkedések léphetnek életbe.

A Volán-társaságok a hőség idején a járművezetőknek a szolgálati pihenőhelyeken folyamatosan biztosítják a hűtött italokat, továbbá könnyített szabályokat alkalmaznak a formaruha viselésénél, például ilyenkor nem kell zakót, nyakkendőt hordani. A Volán-társaságok autóbuszainak 88 százaléka légkondicionált - közölték.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vállalkozás

munka

kánikula

meleg

hőség

cég

forróság