Atyaég! Ennyit keres külföldön egy magyar hajóskapitány

Világgazdaság   
  Megosztom
Atyaég! Ennyit keres külföldön egy magyar hajóskapitány

Nagy a hiány hajóskapitányokból Magyarországon, és kevés a matróz is, a cégek sokszor nyugdíjasokat hívnak vissza dolgozni - írja a Világgazdaság.

A lap érdeklődésére Horváth Imre, a Személyhajósok Szövetségének főtitkára közölte, hogy a megfelelő szaktudású hajóvezetőket többszörös fizetéssel csábítják át nyugati vizekre. Míg

Ezért több száz magyar szakember dolgozik a Rajnán és a nagyobb francia folyókon, miközben Magyarországon csupán három-négyszázan teljesítenek szolgálatot. Sok fiatalt az riaszt el a pályától, hogy a munka gyakori távolléttel jár - mondta.

Bencsik Attila, a Magyar Hajózási Országos Szövetség alelnöke nagyrészt egyetértett a fentiekkel. Kiemelte, hogy mivel a magyarországi hajósképzés rendkívül magas színvonalú, nem meglepő, hogy keresettek a magyar szakemberek. Évente harminc-negyven jelentkező akad magyarországi képzésre, közülük húsz-huszonöten szerzik meg a hajóvezetői végzettséget - közölte.

Év elején a HelloVidék is foglalkozott vele, hogy súlyos gondokkal küzd itthon az ágazat. Mi a Bahart példáján mutattuk be, mennyire súlyos a munkaerőhiány. Ha kíváncsi vagy, januárban hány nyitott pozíció volt a társaságnál, és milyen elvárásokkal keresték a friss munkaerőt, olvasd el "Komoly gondok a Balatonnál: tömegével keresnek szakembereket a kikötőkbe, hajókra" címen megjelent cikkünket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajó

hajós

hajózás

kapitány

hajóskapitány

hr

karrier

munka