Brutális árak: ezek a legdrágább zöldségek most

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális árak: ezek a legdrágább zöldségek most

Átmeneti árcsökkenést követően ismét emelkedtek a zöldségek árai. Ha az ember körülnéz akár a szekszárdi, akár a paksi vagy a bonyhádi piacon, azt tapasztalja, ismét drágább lett a paradicsom és az uborka is - írja a teol.hu

Mint írják, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból kiderült, hogy a zöldségfélék ára 27,6 százalékra ugrott. A paradicsom ára szintén megduplázódott, a júniusi 16,7 százalékról 31,7 százalékra ugrott, az uborka éves áremelkedése 4,9 százalékról 21,8 százalékra emelkedett. A karfiol júniusban még olcsóbb volt, mint egy évvel azelőtt, júliusra viszont 27,8 százalékkal drágább lett.

A vöröshagyma 54,5 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt, ugyan április-májusban viszont több mint kétszer ennyit kértek érte. A drágulás persze minden zöldségnél jelentkezik: a zöldbab ára 24 százalékkal, a spenóté 4,9 százalékkal emelkedett, a fejes saláta hajszállal, 0,2 százalékkal, a zöldborsó 2,6 százalékkal. A sárgarépa viszont sokkal olcsóbb a napokban, 18,7 százalékkal kínálják kedvezőbben, mint tavaly júliusban. Az állati termékek között a tej 6,3 százalékkal kerül többe, a tojás termelői ára 4,3 százalékkal magasabb a tavaly júliusinál.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zöldség

drágulás

áremelkedés

paradicsom

uborka