Brutális árak: ezek a legdrágább zöldségek most

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális árak: ezek a legdrágább zöldségek most

Átmeneti árcsökkenést követően ismét emelkedtek a zöldségek árai. Ha az ember körülnéz akár a szekszárdi, akár a paksi vagy a bonyhádi piacon, azt tapasztalja, ismét drágább lett a paradicsom és az uborka is - írja a teol.hu

Mint írják, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból kiderült, hogy a zöldségfélék ára 27,6 százalékra ugrott. A paradicsom ára szintén megduplázódott, a júniusi 16,7 százalékról 31,7 százalékra ugrott, az uborka éves áremelkedése 4,9 százalékról 21,8 százalékra emelkedett. A karfiol júniusban még olcsóbb volt, mint egy évvel azelőtt, júliusra viszont 27,8 százalékkal drágább lett.

A vöröshagyma 54,5 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt, ugyan április-májusban viszont több mint kétszer ennyit kértek érte. A drágulás persze minden zöldségnél jelentkezik: a zöldbab ára 24 százalékkal, a spenóté 4,9 százalékkal emelkedett, a fejes saláta hajszállal, 0,2 százalékkal, a zöldborsó 2,6 százalékkal. A sárgarépa viszont sokkal olcsóbb a napokban, 18,7 százalékkal kínálják kedvezőbben, mint tavaly júliusban. Az állati termékek között a tej 6,3 százalékkal kerül többe, a tojás termelői ára 4,3 százalékkal magasabb a tavaly júliusinál.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zöldség

drágulás

áremelkedés

paradicsom

uborka