Brutális árak: ezek a legdrágább zöldségek most

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális árak: ezek a legdrágább zöldségek most

Átmeneti árcsökkenést követően ismét emelkedtek a zöldségek árai. Ha az ember körülnéz akár a szekszárdi, akár a paksi vagy a bonyhádi piacon, azt tapasztalja, ismét drágább lett a paradicsom és az uborka is - írja a teol.hu

Mint írják, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból kiderült, hogy a zöldségfélék ára 27,6 százalékra ugrott. A paradicsom ára szintén megduplázódott, a júniusi 16,7 százalékról 31,7 százalékra ugrott, az uborka éves áremelkedése 4,9 százalékról 21,8 százalékra emelkedett. A karfiol júniusban még olcsóbb volt, mint egy évvel azelőtt, júliusra viszont 27,8 százalékkal drágább lett.

A vöröshagyma 54,5 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt, ugyan április-májusban viszont több mint kétszer ennyit kértek érte. A drágulás persze minden zöldségnél jelentkezik: a zöldbab ára 24 százalékkal, a spenóté 4,9 százalékkal emelkedett, a fejes saláta hajszállal, 0,2 százalékkal, a zöldborsó 2,6 százalékkal. A sárgarépa viszont sokkal olcsóbb a napokban, 18,7 százalékkal kínálják kedvezőbben, mint tavaly júliusban. Az állati termékek között a tej 6,3 százalékkal kerül többe, a tojás termelői ára 4,3 százalékkal magasabb a tavaly júliusinál.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zöldség

drágulás

áremelkedés

paradicsom

uborka