Egyre kevesebb magyar tanul az Állatorvostudományi Egyetemen: rengeteg a külföldi diák

Index   
  Megosztom
Egyre kevesebb magyar tanul az Állatorvostudományi Egyetemen: rengeteg a külföldi diák

Az Európa négy legjobbja közé sorolt budapesti egyetemre ötszörös a túljelentkezés, és itt tanul a legtöbb idegen nyelvű hallgató, mondta Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetemen rektora. Jelenleg 663 magyar és 52 országból 1178 külföldi hallgatójuk van - írja az Index.

Ahogy a portál írja, Sótonyi Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai diákok számára meghirdetett 120 helyre 600-an jelentkezt, a felvett hallgatók egy kivétellel állami finanszírozású képzésben részesülnek.

A külföldi diákok ezen a magyar egyetemen vannak a legtöbben, 63 százalékuk angolul vagy németül tanulja az állatgyógyászatot. Többségük Németországból érkezett, de sokan érkeznek Norvégiából, Írországból vagy Angliából is. A külföldi diákok jelentős árbevételt hoznak, fejenként évente 12 ezer eurót (közel 4 millió forintot) fizetnek a képzésért

- mondta az Állatorvostudományi Egyetemen rektora aki kitért arra is, hogy a tervek szerint az egyetem a jelenlegi 11-ről 12 félévesre bővítené a képzést. Ezzel az átalakítással az ágazaton belüli hiányszakmákat szeretnék csökkenteni. Mint mondta, a plusz félév lehetőséget adna a hallgatóknak a napi kompetenciák hatékonyabb elsajátítására és az állatfajonkénti specializációra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatorvos

állatorvosi egyetem

rektor