Egyre kevesebb magyar tanul az Állatorvostudományi Egyetemen: rengeteg a külföldi diák

Index   
  Megosztom
Egyre kevesebb magyar tanul az Állatorvostudományi Egyetemen: rengeteg a külföldi diák

Az Európa négy legjobbja közé sorolt budapesti egyetemre ötszörös a túljelentkezés, és itt tanul a legtöbb idegen nyelvű hallgató, mondta Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetemen rektora. Jelenleg 663 magyar és 52 országból 1178 külföldi hallgatójuk van - írja az Index.

Ahogy a portál írja, Sótonyi Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai diákok számára meghirdetett 120 helyre 600-an jelentkezt, a felvett hallgatók egy kivétellel állami finanszírozású képzésben részesülnek.

A külföldi diákok ezen a magyar egyetemen vannak a legtöbben, 63 százalékuk angolul vagy németül tanulja az állatgyógyászatot. Többségük Németországból érkezett, de sokan érkeznek Norvégiából, Írországból vagy Angliából is. A külföldi diákok jelentős árbevételt hoznak, fejenként évente 12 ezer eurót (közel 4 millió forintot) fizetnek a képzésért

- mondta az Állatorvostudományi Egyetemen rektora aki kitért arra is, hogy a tervek szerint az egyetem a jelenlegi 11-ről 12 félévesre bővítené a képzést. Ezzel az átalakítással az ágazaton belüli hiányszakmákat szeretnék csökkenteni. Mint mondta, a plusz félév lehetőséget adna a hallgatóknak a napi kompetenciák hatékonyabb elsajátítására és az állatfajonkénti specializációra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatorvos

állatorvosi egyetem

rektor