Most érkezett: Áder felmentette Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt

HelloVidék   
  Megosztom
Most érkezett: Áder felmentette Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt

A köztársasági elnök 498/2019. (XII.3.) KE határozatában Áder János felmentette Kis Miklós Zsoltot, az Agrárminisztérium államtitkárát - írja a Magyar Közlöny.

A Magyar Közlöny legfrissebb száma szerint Áder János köztársasági elnök az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés j) pontja, valamint a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 205 §-a alapján - Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára - 2019. december 3-ai hatállyal elmentette Kis Miklós Zsoltot, az Agrárminisztérium államtitkárát megbízatása alól.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrár

felmentés

államtitkár

köztársasági elnök

agrárminisztérium