Milliárdos beruházás Zalában: autópályaként lehet használni az M70-es gyorsforgalmi szakaszát

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Zalában: autópályaként lehet használni az M70-es gyorsforgalmi szakaszát

A pénteken átadott útfejlesztésnek köszönhetően "akadálymentessé" vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom. Jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá is vált a közlekedés.

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők. Az egykori rossz hírűvé vált útszakaszon korábban számos súlyos baleset történt. A 16,7 milliárd forintból megújított 13,7 kilométer hosszúságú szakaszt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter avatta fel, aki azt mondta: kiemelt cél, hogy azokat a megyei jogú városokat és kiemelt gazdasági területeket, amik ma még csak kétsávos főutakon érhetőek el, bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba. Az is törekvés, hogy

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően "akadálymentessé" vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese a fejlesztés részleteit ismertette: a Letenye-Muraszemenye és Muraszemenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszon az eddigi kétszer egysávos utat bővítették kétszer kétsávosra, a kivitelezés során öt új hidat és két vadátjárót építettek meg. Az autóútból autópályává fejlesztett szakaszon ezután 130 kilométer óránkénti sebességgel haladhatnak a közlekedők.

Összesen 566 milliárd forintból valósultak meg beruházások.

Címkép: MTI/Varga György

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

közúti közlekedés

gyorsforgalmi

zala megye

letenye

tornyiszentmiklós

muraszemenye

országhatár

szlovénia