Milliárdos beruházás Zalában: autópályaként lehet használni az M70-es gyorsforgalmi szakaszát

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Zalában: autópályaként lehet használni az M70-es gyorsforgalmi szakaszát

A pénteken átadott útfejlesztésnek köszönhetően "akadálymentessé" vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom. Jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá is vált a közlekedés.

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők. Az egykori rossz hírűvé vált útszakaszon korábban számos súlyos baleset történt. A 16,7 milliárd forintból megújított 13,7 kilométer hosszúságú szakaszt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter avatta fel, aki azt mondta: kiemelt cél, hogy azokat a megyei jogú városokat és kiemelt gazdasági területeket, amik ma még csak kétsávos főutakon érhetőek el, bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba. Az is törekvés, hogy

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően "akadálymentessé" vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese a fejlesztés részleteit ismertette: a Letenye-Muraszemenye és Muraszemenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszon az eddigi kétszer egysávos utat bővítették kétszer kétsávosra, a kivitelezés során öt új hidat és két vadátjárót építettek meg. Az autóútból autópályává fejlesztett szakaszon ezután 130 kilométer óránkénti sebességgel haladhatnak a közlekedők.

Összesen 566 milliárd forintból valósultak meg beruházások.

Címkép: MTI/Varga György

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

közúti közlekedés

gyorsforgalmi

zala megye

letenye

tornyiszentmiklós

muraszemenye

országhatár

szlovénia