Milliárdos beruházás Zalában: autópályaként lehet használni az M70-es gyorsforgalmi szakaszát

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Zalában: autópályaként lehet használni az M70-es gyorsforgalmi szakaszát

A pénteken átadott útfejlesztésnek köszönhetően "akadálymentessé" vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom. Jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá is vált a közlekedés.

Átadták pénteken az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők. Az egykori rossz hírűvé vált útszakaszon korábban számos súlyos baleset történt. A 16,7 milliárd forintból megújított 13,7 kilométer hosszúságú szakaszt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter avatta fel, aki azt mondta: kiemelt cél, hogy azokat a megyei jogú városokat és kiemelt gazdasági területeket, amik ma még csak kétsávos főutakon érhetőek el, bekapcsolják a gyorsforgalmi úthálózatba. Az is törekvés, hogy

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően "akadálymentessé" vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese a fejlesztés részleteit ismertette: a Letenye-Muraszemenye és Muraszemenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszon az eddigi kétszer egysávos utat bővítették kétszer kétsávosra, a kivitelezés során öt új hidat és két vadátjárót építettek meg. Az autóútból autópályává fejlesztett szakaszon ezután 130 kilométer óránkénti sebességgel haladhatnak a közlekedők.

Összesen 566 milliárd forintból valósultak meg beruházások.

Címkép: MTI/Varga György

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

közúti közlekedés

gyorsforgalmi

zala megye

letenye

tornyiszentmiklós

muraszemenye

országhatár

szlovénia