Több mint 300 millióból újítják fel az egri kórház szülészetét

MTI   
  Megosztom
Több mint 300 millióból újítják fel az egri kórház szülészetét

Kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, a padló- és falburkolatokat is. Lesznek új ágyak a szülőszobákban, a dolgozók személyzeti öltözőt, pihenőhelyiséget és teakonyhát kapnak.

Két lépcsőben, összesen több mint háromszázmillió forintból korszerűsítik a szülészetet és az osztályhoz tartozó kórtermeket az egri Markhot Ferenc Kórházban. A Családbarát szülészet pályázati program első körében csaknem 213 millió forint állami támogatást kapott az intézmény. A jelenleg is folyó beruházás során ebből a forrásból újul meg az orvostechnikailag és műszakilag elavult szülészet.

A várhatóan a jövő év elejére elkészülő fejlesztés részeként kicserélik a belső nyílászárókat, az álmennyezeteket, valamint a padló- és falburkolatokat.

A szülőszobákban új ágyakat helyeznek el, a munkatársaknak pedig személyzeti öltözőt, pihenőhelyiséget és teakonyhát létesítenek.

A pályázat második körében 10 fővárosi és 43 vidéki kórház infrastrukturális fejlesztéseit, eszközbeszerzéseit finanszírozza az állam. Ennek keretében a Markhot Ferenc Kórház 79 millió forintot nyert a szülészeti osztály kórtermeinek felújítására. A tervek szerint jövőre megvalósuló projekthez az intézmény saját forrásból további 40 millió forinttal járul hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

szülészet

kórház

fejlesztés