Koronavírus: ennek nagyon nem fognak örülni a magyar hitelesek

Pénzcentrum   
  Megosztom
Koronavírus: ennek nagyon nem fognak örülni a magyar hitelesek

A kormányoknak van eszköze arra, hogy mérsékeljék a gazdasági károkat, és a járvány sem tart örökké, ezért pánikra semmi ok. A személyi hiteleknél viszont alighanem elfelejthetjük az újabb rekordévet, írja a Pénzcentrum.

Pusztít a koronavírus, legalábbis ami a gazdasági hatásait illeti. A legtöbb ország kilátásai sorra romlanak, és a hatás előbb-utóbb itthon is érezhető lesz. Ha a pánik reálgazdasági jelleget ölt, akkor munkahelyek szűnhetnek meg, ami visszavetheti a hitelfelvételt is - sőt, a meglévő hiteleseket nagy bajba sodorhatja.

A személyi hiteleknél viszont alighanem elfelejthetjük az újabb rekordévet, írja cikkében a Pénzcentrum.

Magyarországon az elmúlt években nagy gazdasági fejlődés ment végbe: évről évre kétszámjegyű volt a reálbérek emelkedése, a foglalkoztatás folyamatosan nőtt, a munkanélküliség rekordalacsony volt. Ezzel együtt természetesen az árak is megnőttek, de a rekordalacsony hitelkamatokkal együtt ez a környezet nem is lehetett volna ideálisabb a hitelfelvételre. A lakásvásárlást némileg korlátozták a korábban nem látott intézkedések (például a szigorúbb adósságfék-szabályok), a fogyasztási hitelek előtt viszont nem volt akadály.

Az év elején ég azt jósolták az elemzők, hogy a magyar gazdaság lassulni fog - a kérdés csak az volt, hogy 3,5 és 4 százalék között hol áll meg a növekedés üteme. Azt is sejtettük, hogy a hitelfelvételi kedv nőni fog, és

- az első januári adatok erre okot is adtak. Ekkor azonban jött a koronavírus, és mindent tönkretett.

A teljes cikket a Pénzcentrum oldalán lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

koronavírus

hitel

kamat

pénzügy