Hoppon maradhatnak a nyugdíjasok: nem biztos, hogy megkapják a prémiumot idén

Világgazdaság   
  Megosztom
Hoppon maradhatnak a nyugdíjasok: nem biztos, hogy megkapják a prémiumot idén

A nyugdíjba vonulókkal az átlagos nyugdíj és a nyugdíjasok száma is nő, ebből következően a ráfordított összeg is, a koronavírus-járvány azonban, mint sok más mindent, ezt is felülírhatja.

Csökkenhet az idei nyugdíjprémium összege, sőt, akár el is maradhat a kifizetése, ugyanakkor a novemberben esedékes nyugdíjkiegészítésre sor kerülhet az előrejelzések szerint, írta meg a Világgazdaság a Magyar Államkincstárra hivatkozva.

Az öregségi nyugdíjak átlagos összege 142 329 forint volt 2020 februárjában, ellátást 2 050 489-en kaptak. A nyugellátásban, ami az öregségi és özvegyi járadék mellett az özvegyi, szülői és árvaellátást is tartalmazza, valamivel többen, 2 166 547-en részesültek, átlagosan 137 863 forinttal.

Az államkincstár adatai szerint februárban 292 milliárd forintot költött az állam öregségi nyugdíjra, nyugellátásra pedig 299 milliárd forintot.

A megtörő trend a lap szerint elsősorban az elmúlt évekre jellemző nyugdíjprémium csökkenéséhez vezethet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyugdíj

nyugdíjprémium

nyugellátás

koronavírus