Figyelmeztet a Nébih: fontos határidő közeleg a meggyfelvásárlóknak

MTI   
  Megosztom
Figyelmeztet a Nébih: fontos határidő közeleg a meggyfelvásárlóknak

Péntekig kell szerződést kötniük a nagy meggyfelvásárlóknak a teljes felvásárlás legalább 60 százalékára - hívja fel honlapján a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tájékoztatásuk szerint ez a kötelezettség a száz tonnánál több meggyet felvásárlókra, feldolgozókra vonatkozik, a kisebbeknél nincs ilyen kikötés, esetükben akár a beszállítás időpontjában is elegendő megkötni az írásos megállapodást.

A Nébih közleménye szerint a szerződés kötelező tartalmi elemeit európai uniós rendelet határozza meg, így például abban szerepelnie kell az árnak, a teljes felvásárolt gyümölcsmennyiségnek is. A megállapodások kiterjednek a feldolgozásra szánt gyümölcsök értékesítésében résztvevő minden szereplőre, a közvetítő kereskedőkre is. Kitértek arra is, hogy a törvényi előírások betartását a Nébih és a megyei kormányhivatalok ellenőrzik.

A kötelezettségek megszegése esetén ágazatfelügyeleti bírság szabható ki, amelynek mértéke 10 ezertől 50 millió forintig terjedhet

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

meggy

meggyfelvásárlás

meggyfelvásárlók

nébih

szerződés

határidő