Figyelmeztet a Nébih: fontos határidő közeleg a meggyfelvásárlóknak

MTI   
  Megosztom
Figyelmeztet a Nébih: fontos határidő közeleg a meggyfelvásárlóknak

Péntekig kell szerződést kötniük a nagy meggyfelvásárlóknak a teljes felvásárlás legalább 60 százalékára - hívja fel honlapján a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tájékoztatásuk szerint ez a kötelezettség a száz tonnánál több meggyet felvásárlókra, feldolgozókra vonatkozik, a kisebbeknél nincs ilyen kikötés, esetükben akár a beszállítás időpontjában is elegendő megkötni az írásos megállapodást.

A Nébih közleménye szerint a szerződés kötelező tartalmi elemeit európai uniós rendelet határozza meg, így például abban szerepelnie kell az árnak, a teljes felvásárolt gyümölcsmennyiségnek is. A megállapodások kiterjednek a feldolgozásra szánt gyümölcsök értékesítésében résztvevő minden szereplőre, a közvetítő kereskedőkre is. Kitértek arra is, hogy a törvényi előírások betartását a Nébih és a megyei kormányhivatalok ellenőrzik.

A kötelezettségek megszegése esetén ágazatfelügyeleti bírság szabható ki, amelynek mértéke 10 ezertől 50 millió forintig terjedhet

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

meggy

meggyfelvásárlás

meggyfelvásárlók

nébih

szerződés

határidő