Folytatódik a leépítés: újabb száz dolgozó távozik a marcali és nagyatádi gyártól

MTI   
  Megosztom
Folytatódik a leépítés: újabb száz dolgozó távozik a marcali és nagyatádi gyártól

A korábbi leépítések után újabb elbocsátásról döntött a marcali és nagyatádi gyáregységgel működő Industrie-Elektrik Villamosipari Kft. Péter Zsolt, a cég egyik ügyvezetője telefonos megkeresésünkre megerősítette, hogy ismét 100 dolgozótól válnak meg - írta meg a sonline.hu.

Ahogy a portál írja, Péter Zsol szerint ez a lehetőségük maradt, mivel partnereik nem veszik át megrendeléseiket. Emellett cáfolta azt az aggodalmat, hogy megszüntetnék a magyar gyárakat.

A marcali cég most is irányít, előkészíti a gyártást ukrán gyáregységnek, ahol egyébként szintén történt létszám-leépítés. A mostani leépítéssel 650-re csökkent a dolgozók létszáma a magyarországi telephelyeken. Az alkalmazottak péntektől már felmondási idejüket töltik

- tette hozzá a cég ügyvezetője.

A korábbi elbocsátásokkal együtt összesen 360 dolgozónak mondtak fel eddig a cégnél. Ahogy a portál arról beszámolt, a térség országgyűlési képviselője Móring József Attila felvette a kapcsolatot a cégvezetéssel és közösen keresik a megoldást a társaság gondjára.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

elbocsátás

nagyatád

marcali

gyár

leépítés