Hatalmas termelői piac épül Letenyén: hűtőházat is kapnak a gazdák

MTI   
  Megosztom
Hatalmas termelői piac épül Letenyén: hűtőházat is kapnak a gazdák

Termelői piacot és a piac igényeinek kiszolgálását szolgáló hűtőházat építettek Letenyén a Top (Terület- és településfejlesztési operatív program) keretében 236 millió forintból - mondta Farkas Szilárd, a város polgármestere.

A termelői piacot a használatbavételi engedélyek megszerzése után, várhatóan ősszel nyitják meg. A polgármester tájékoztatása szerint a beruházás költségéből 217 millió forint európai uniós támogatás, a többi önkormányzati forrás. A piac és hűtőház üzemeltetéséhez szükséges közmű-vezetékeket 5600 négyzetmétert meghaladó önkormányzati telken építették ki.

A termelői piacon a kézműves áruk mellett szezonális termékeket is árusíthatnak. A termelők számára előnyt jelent majd, hogy a hűtőházban tárolhatják a terményeiket, a zöldséget és a gyümölcsöt

- ismertette Farkas Szilárd.

A termelői piac épületében 40 pavilont alakítottak ki, de a kültéri, ponyvával fedett részben is lehet majd árusítani

- tette hozzá a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

letenye

piac

termelői piac

termelők

terület- és településfejlesztési operatív program