Brutális mit művelt az esőzés: halastavak semmisültek meg Zala megyében

Index   
  Megosztom
Brutális mit művelt az esőzés: halastavak semmisültek meg Zala megyében

A rendkívüli időjárás és az átszakadt gátak miatt Miháld és Galambok községek halastavai is megsemmisültek. A kár többszázmillió forint - írta meg az Index.

Ahogy a portál írja, Miháld és Galambok községek Nagykanizsához és Zalakaroshoz közel fekszenek a Zalai-dombságban, a Zalaapáti-hát területén. Mindkét településnek volt egy-egy remek kikapcsolódást jelentő halastava, ami most a teljesen megsemmisült. A horgasz.hu adatai szerint Galambokon számos kedvelt halfajta, például ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin és busa is fogható volt.

A heves esőzések miatt a gátak megsérültek, nagy mennyiségű víz távozott a tavakból. A szakértők szerint, ami megmaradt vízmennyiség a tavakban, az is le kell engedni, hiszen egy nagyobb esőzés hatására, akár a közeli településeket is elöntheti. A helyiek igyekeznek összefogni, de a több százmillió forintos kárt egyedül nem tudják helyreállítani.

Az áradásról és a tavak pusztulásáról az RTL Híradója is beszámolt:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esőzés

károk

esővíz

esőzések

időjárás

miháld

galambok

halastó

halastavak