Csányi Sándor szerint váltani kell: a magyar oktatás nem elég vonzó a fiatalok számára

Agrárszektor   
  Megosztom
Csányi Sándor szerint váltani kell: a magyar oktatás nem elég vonzó a fiatalok számára

A korábbi Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől alapítványi fenntartásban működik tovább, új néven, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként. Csányi Sándor közgazdász, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Kuratórium elnöke a bemutatkozó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, fenn kívánják tartani az egyetem jelenlegi struktúráját, és nemcsak az agráriumot, de minden területet fejleszteni akarnak. Hozzátette, a cél az, hogy az egyetem Magyarország, és idővel a világ egyik legjobbja legyen, és ennek érdekében az egyetem vezetésével, az oktatókkal, valamint a hallgatókkal is együtt kívánnak dolgozni - írja az Agrárszektor.

Ahogy arról korábban az Agrárszektor is beszámolt, teljesen átalakul a Szent István Egyetem, és a felsőoktatási intézmény 2021. február 1-jétől új nevet kap, valamint alapítványi fenntartású lesz, amelyet a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma irányít majd. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet fenntartó alapítványt egy öt tagú kuratórium irányítja majd, amelynek az Innovációs és Technológiai Miniszter felkérése alapján Csányi Sándor az elnöke.

A kuratóriumot bemutató sajtótájékoztatón az elnök elmondta, számos szálon kötődik a vidékhez, hiszen nemcsak ott született, de pályafutása, illetve vállalatai révén azóta is szorosan kapcsolódik a mezőgazdasághoz és az agráriumhoz - írja friss cikkében az Agrárszektor.

Csányi Sándor beszélt arról, hogy előzetesen több nemzetközileg elismert és jó hírű, vezető egyetem gyakorlatát is megvizsgálták, és azt figyelték meg, hogy a magyar oktatás nagyon frekventált, és nem elég vonzó a fiatalok számára. Hozzátette, olyan szakembereket kell képezni, akik agrárfókuszuak, de fontos, hogy erős legyen például a digitális képességek elsajátítása is. Az egyetemen az agrároktatás mellett természetesen az agrárium minden ágára nagy figyelem hárul, így a növénytermesztésre, az élelmiszeripari oktatásra, az állattenyésztésre, illetve a gazdálkodással kapcsolatos pedagógiára és művészetre is.

A Kuratórium elnöke hangsúlyozta, fenn kívánják tartani az egyetem jelenlegi struktúráját, és minden terület, tehát nemcsak az agráriumot fejleszteni akarnak. Mint mondta, a cél az, hogy az egyetem ne csak Magyaország, de idővel a világ egyik legjobbja is legyen, és ennek érdekében az egyetem vezetésével, az oktatókkal, valamint a hallgatókkal is együtt kívánnak dolgozni.

Címlapkép: MTI / Illyés Tibor

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

agrárszektor

csányi sándor

szent istván egyetem

magyar agrár- és Élettudományi egyetem