120 millióból modern, infrafűtéses templom épült: csak hónapok óta nem tudják felszentelni

HelloVidék   
  Megosztom
120 millióból modern, infrafűtéses templom épült: csak hónapok óta nem tudják felszentelni

Húsvét után szentelhetik fel a megépült pusztaszeri Szentháromság-templomot, ahogy az időjárás és a koronavírus-járvány engedi – tudtuk meg Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspöktől. Több mint 120 millió forintos egyházmegyei beruházásból valósult meg.

A pusztaszeriek vadonatúj temploma már tavaly november végére elkészült – kisebb javítások, munkák vannak még hátra, például bizonyos elektromos szerelések –, de eddig a rossz időjárás és a pandémia sem tette volna lehetővé az avatást - olvashatjuk a Délmagyarban. Mise azonban felszentelés nélkül is tartható benne.

A templom alapkövét 2017 júniusában tették le – a helyi zarándoklatok emlékére állított kopjafánál –, a tényleges építési munkák rá egy évre, 2018. augusztusában kezdődtek el. A templom egyházmegyei beruházásban épült, több mint 120 millió forintból valósult meg.

64 férőhelyes lett, padfűtéses, az oltárra kerülő terítőt elszármazott pusztaszeriek varrták és hímezték, a szertartásokhoz a zenét elektromos orgona szolgáltat­­ja majd, infrafűtéséhez és vi­lágításához az energiát nap­elemekkel biztosítják, az ajtók, a padok és az oltár, valamint több díszítés falubeli mesterek keze munkája.

A mintegy 200 kilós, 1968-ban újraöntött harang tavaly június elején került a toronyba. Utóbbi az ünnepélyes eseményig haranglábon teljesített szolgálatot Pusztaszeren.

A helyiek azért bznak még abban, hogy az ünnepélyes felszentelést valamikor húsvét táján megtarthatják.

Címlapkép: Pusztaszer önkormányzata /Facebook

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pusztaszer

templom

építés