120 millióból modern, infrafűtéses templom épült: csak hónapok óta nem tudják felszentelni

HelloVidék   
  Megosztom
120 millióból modern, infrafűtéses templom épült: csak hónapok óta nem tudják felszentelni

Húsvét után szentelhetik fel a megépült pusztaszeri Szentháromság-templomot, ahogy az időjárás és a koronavírus-járvány engedi – tudtuk meg Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspöktől. Több mint 120 millió forintos egyházmegyei beruházásból valósult meg.

A pusztaszeriek vadonatúj temploma már tavaly november végére elkészült – kisebb javítások, munkák vannak még hátra, például bizonyos elektromos szerelések –, de eddig a rossz időjárás és a pandémia sem tette volna lehetővé az avatást - olvashatjuk a Délmagyarban. Mise azonban felszentelés nélkül is tartható benne.

A templom alapkövét 2017 júniusában tették le – a helyi zarándoklatok emlékére állított kopjafánál –, a tényleges építési munkák rá egy évre, 2018. augusztusában kezdődtek el. A templom egyházmegyei beruházásban épült, több mint 120 millió forintból valósult meg.

64 férőhelyes lett, padfűtéses, az oltárra kerülő terítőt elszármazott pusztaszeriek varrták és hímezték, a szertartásokhoz a zenét elektromos orgona szolgáltat­­ja majd, infrafűtéséhez és vi­lágításához az energiát nap­elemekkel biztosítják, az ajtók, a padok és az oltár, valamint több díszítés falubeli mesterek keze munkája.

A mintegy 200 kilós, 1968-ban újraöntött harang tavaly június elején került a toronyba. Utóbbi az ünnepélyes eseményig haranglábon teljesített szolgálatot Pusztaszeren.

A helyiek azért bznak még abban, hogy az ünnepélyes felszentelést valamikor húsvét táján megtarthatják.

Címlapkép: Pusztaszer önkormányzata /Facebook

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pusztaszer

templom

építés