Mind erre a fejlesztésre vártunk: végre felélesztik álmából a balatoni régió repterét

HelloVidék   
  Megosztom
Mind erre a fejlesztésre vártunk: végre felélesztik álmából a balatoni régió repterét

A reptérfejlesztés elengedhetetlen a térség, de az egész Dunántúl idegenforgalmának a fellendülésében, különös tekintettel a külföldről érkező vendégek számának növekedésében, amihez a Hévíz-Balaton Airport jelentősen hozzájárul majd a tervek szerint.

Nagyarányú fejlesztések kezdődnek a Hévíz-Balaton Airporton, közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A beruházások után a fürdőváros közelében korszerű, európai repülőtér jön létre, ami a Nyugat kapuja lesz.

Novemberben állami kézbe került a légikikötőt üzemeltető cég többségi pakettje, a tulajdonosi jogokat gyakorló MTÜ pedig most arról tájékoztatott, hogy minden, a repüléshez szükséges eszköz és infrastruktúra a cég tulajdonát képezi, írja a zaol.hu.

A közelben fekvő Hévízi-tó és a Balaton térsége kiemelt üdülési célterület a hazai és a külföldi turisztikai kínálatban, az ide érkező turisták kiszolgálásában lényeges szerep vár a Hévíz-Balaton Airportra. Az állami szerepvállalást turizmusstratégiai okok indokolják, az MTÜ közvetlen belépése ugyanis segítheti a térség dinamikus fejlesztését.

A Hévíz-Balaton Airport működése vendégéjszakaszámokban mérhető, ez is kellett ahhoz, hogy két évvel ezelőtt eljussunk az 1,2 milliós adat fölé. A növekvő vendégszám pedig bevételt jelent Magyarországnak, a városnak és a térség szolgáltatóinak, vállalkozóinak is, tehát mindannyiunk érdeke

- mondta el a portálnak Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Arra is emlékeztetett, hogy hosszú út vezetett el idáig, az airport megtartásában pedig hatalmas szerepet játszott az önkormányzat rendszeres évi támogatása: 50 millió forintot „tett bele” a város, életben tartva a repteret, ami az elmúlt évtized második felében fejlődési pályára állt, a pandémiáig főként német és orosz nyelvterületről érkező járatokat fogadva, és nőtt a kisgépes légi forgalom is.

A Hévíz-Balaton Airport regionális jelentőségű, hatása van a balatoni régió, sőt, az egész Nyugat-Dunántúl turizmusára, a fejlesztésekhez kapott állami támogatás, valamint az MTÜ közvetlen szerepvállalása pedig garanciát jelent a megvalósulásra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hello tourist

turizmus

repülőtér

fejlesztés

beruházás

állami támogatás

balaton

hévíz

balaton-airport

turisták