Hatalmas beruházás Tatán: milliárdokból újítják fel a 110 éves általános iskolát

MTI   
  Megosztom
Hatalmas beruházás Tatán: milliárdokból újítják fel a 110 éves általános iskolát

Tatán megkezdődött a Vaszary János Általános Iskola felújítása és bővítése, a 110 éves épületegyüttest közel kétmilliárd forintból korszerűsítik - közölte a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója.

Vereckei Judit tájékoztatása szerint a beruházással az intézménybe járó közel 900 gyermek, valamint az ott dolgozók számára a kor követelményeinek megfelelő, modern környezetet teremtenek. A felújítás során kiemelt figyelmet fordítanak a nevelő-oktató munka zavartalanságára.

Az épületegyüttes három részből áll: egy 1700-as évekbeli honvéd kaszárnyából, egy 1904-ben állami népiskolának épült részből, valamint egy 1996-ban épített tornateremből. A már meglévő épületek teljes gépészetét és villamos hálózatát korszerűsítik, valamint az oktatásra használt terek egy jelentős része is új burkolatot kap.

A munkálatok során 6544 négyzetméternyi belső tér és 2682 négyzetméter udvari terület újul meg, valamint a tetőtérben 6 új csoportszobát alakítanak ki, 225 négyzetméterrel bővítik a tornacsarnokot, és az udvaron rekortán burkolatú sportpályát alakítanak ki

- ismertette a tankerület igazgatója.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, közel 1,2 milliárd forint uniós és 815 millió forint hazai költségvetési támogatásból.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

iskola

általános iskola

felújítás

beruházás

bővítés