Hatalmas beruházás Tatán: milliárdokból újítják fel a 110 éves általános iskolát

MTI   
  Megosztom
Hatalmas beruházás Tatán: milliárdokból újítják fel a 110 éves általános iskolát

Tatán megkezdődött a Vaszary János Általános Iskola felújítása és bővítése, a 110 éves épületegyüttest közel kétmilliárd forintból korszerűsítik - közölte a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója.

Vereckei Judit tájékoztatása szerint a beruházással az intézménybe járó közel 900 gyermek, valamint az ott dolgozók számára a kor követelményeinek megfelelő, modern környezetet teremtenek. A felújítás során kiemelt figyelmet fordítanak a nevelő-oktató munka zavartalanságára.

Az épületegyüttes három részből áll: egy 1700-as évekbeli honvéd kaszárnyából, egy 1904-ben állami népiskolának épült részből, valamint egy 1996-ban épített tornateremből. A már meglévő épületek teljes gépészetét és villamos hálózatát korszerűsítik, valamint az oktatásra használt terek egy jelentős része is új burkolatot kap.

A munkálatok során 6544 négyzetméternyi belső tér és 2682 négyzetméter udvari terület újul meg, valamint a tetőtérben 6 új csoportszobát alakítanak ki, 225 négyzetméterrel bővítik a tornacsarnokot, és az udvaron rekortán burkolatú sportpályát alakítanak ki

- ismertette a tankerület igazgatója.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, közel 1,2 milliárd forint uniós és 815 millió forint hazai költségvetési támogatásból.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

iskola

általános iskola

felújítás

beruházás

bővítés