Hatalmas beruházás: 90 millió forintból újult meg a szabolcsi falu temploma

MTI   
  Megosztom
Hatalmas beruházás: 90 millió forintból újult meg a szabolcsi falu temploma

Magyarország sok-sok nehézség és küzdelme ellenére templomokat épít és újít fel - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bökönyben.

Soltész Miklós a 90 millió forintból, kormányzati támogatással felújított görögkatolikus templom újraszentelési ünnepségén arról beszélt, hogy a kereszténység kétezer éves történetét rágalmak, vádak és üldözés kísérte, amelyeket ma ellenünk, keresztény magyarok ellen tapasztalunk.

Soltész Miklós Orbán Viktor miniszterelnök a bökönyiekhez írt köszöntését tolmácsolva elmondta, nemcsak erősek, hanem a keresztény kultúra forrásaihoz nyúlnak vissza a magyar görögkatolikus közösséget évszázadokon át megtartó gyökerek.

A keresztény tanítás kultúránk és életmódunk alapja, Isten háza ezért a mi számunkra egyszerre őrhely és találkozási pont, menedék, ahol erőt gyűjthetünk, szimbóluma mindannak, hogy kik vagyunk és hova tartozunk

- írta a kormányfő.

A helyi görögkatolikus templom rekonstrukciója során elvégezték az imaház teljes belső homlokzati felújítását, valamint korszerűsítették a hűtési és fűtési rendszereit is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bököny

szabolcs-szatmár-bereg megye

szabolcs-szatmár-bereg

templom

templom felújítás

támogatá

templomfelújítási program