Borzasztó károkat okoztak a nyári viharok: rengeteg háztulaj járt pórul

Pénzcentrum   
  Megosztom
Borzasztó károkat okoztak a nyári viharok: rengeteg háztulaj járt pórul

Rengeteg háztulajdonos, hiába volt biztosításuk, erre nem jár kártérítés. Ráadásul az építőipari árrobbanás is realizálódik a kárösszegekben - tudta meg a Pénzcentrum a hazai biztosítótársaságoktól. Sőt, az is kiderült, hogy bizonyos esetek alapból nem tartoznak bele a lakásbiztosítás fedezetébe, így hiába amortizálja le ingóságainkat a jégverés, a biztosító nem fogja megtéríteni a kárt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy óriási károkat okozott Magyarországon az idei viharszezon - és még hol van a vége. Azonban a Pénzcentrum által megkeresett biztosítótársaságok most még részletesebb képet adtak az eddigi veszteségekről.

Az Aegon szerint a viharszezon idén az elmúlt évekhez képest kis késéssel, a nyár közepére érkezett meg. A július 9-10-i viharokkal kapcsolatban közel két és félszeresére nőtt a bejelentett viharkárok száma ma reggelre az egy héttel ezelőtti adathoz képest: eddig több mint ötezer kárbejelentés érkezett.

A 2021. július hónapban bejelentett meteorológiai károkkal kapcsolatosan eddig összesen 13 141 bejelentés érkezett. Mint közölték, a viharok leginkább Budapest és Komárom megyéket érintették.

Az Union kiemelte, hogy egy-egy vihar kapcsán csak ritkán van ilyen magas bejelentési darabszám, mint az elmúlt pár hétben volt, kiemelkedően magas volt a kárbejelentési darabszám.

A 2021-es évben sokáig kegyes volt hozzánk az időjárás, június utolsó hétvégéjétől azonban többször előfordultak viharok, felhőszakadások, kisebb-nagyobb jég formájában megjelenő jeges esők.

- írta kérdésünkre a Groupama, akik június 25-ét követően 7000 bejelentést fogadtak, mely tartalmazzák a járművekben okozott jégkárokat is.

Az Uniqa is arról beszélt, hogy az év első fele viszonylag békésen telt, kisebb viharok előfordultak ugyan, de ez átlagosnak tekinthető. Július 12., 19. és 20-án viszont rendkívül intenzív volt az időjárás.

Ezek voltak a leggyakoribb viharkárok

A biztosítótársaságok arról számoltak be, hogy a jégverés mellett beázás és villámkárok is keserítették az ügyfelek életét, és rongálták meg tulajdonukat.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható...

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

viharkár

jégeső