Borzasztó károkat okoztak a nyári viharok: rengeteg háztulaj járt pórul

Pénzcentrum   
  Megosztom
Borzasztó károkat okoztak a nyári viharok: rengeteg háztulaj járt pórul

Rengeteg háztulajdonos, hiába volt biztosításuk, erre nem jár kártérítés. Ráadásul az építőipari árrobbanás is realizálódik a kárösszegekben - tudta meg a Pénzcentrum a hazai biztosítótársaságoktól. Sőt, az is kiderült, hogy bizonyos esetek alapból nem tartoznak bele a lakásbiztosítás fedezetébe, így hiába amortizálja le ingóságainkat a jégverés, a biztosító nem fogja megtéríteni a kárt.

Azt már eddig is tudtuk, hogy óriási károkat okozott Magyarországon az idei viharszezon - és még hol van a vége. Azonban a Pénzcentrum által megkeresett biztosítótársaságok most még részletesebb képet adtak az eddigi veszteségekről.

Az Aegon szerint a viharszezon idén az elmúlt évekhez képest kis késéssel, a nyár közepére érkezett meg. A július 9-10-i viharokkal kapcsolatban közel két és félszeresére nőtt a bejelentett viharkárok száma ma reggelre az egy héttel ezelőtti adathoz képest: eddig több mint ötezer kárbejelentés érkezett.

A 2021. július hónapban bejelentett meteorológiai károkkal kapcsolatosan eddig összesen 13 141 bejelentés érkezett. Mint közölték, a viharok leginkább Budapest és Komárom megyéket érintették.

Az Union kiemelte, hogy egy-egy vihar kapcsán csak ritkán van ilyen magas bejelentési darabszám, mint az elmúlt pár hétben volt, kiemelkedően magas volt a kárbejelentési darabszám.

A 2021-es évben sokáig kegyes volt hozzánk az időjárás, június utolsó hétvégéjétől azonban többször előfordultak viharok, felhőszakadások, kisebb-nagyobb jég formájában megjelenő jeges esők.

- írta kérdésünkre a Groupama, akik június 25-ét követően 7000 bejelentést fogadtak, mely tartalmazzák a járművekben okozott jégkárokat is.

Az Uniqa is arról beszélt, hogy az év első fele viszonylag békésen telt, kisebb viharok előfordultak ugyan, de ez átlagosnak tekinthető. Július 12., 19. és 20-án viszont rendkívül intenzív volt az időjárás.

Ezek voltak a leggyakoribb viharkárok

A biztosítótársaságok arról számoltak be, hogy a jégverés mellett beázás és villámkárok is keserítették az ügyfelek életét, és rongálták meg tulajdonukat.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható...

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

viharkár

jégeső