Vigyázat, csalók! Újabb tűzifaárust kapcsoltak le a Nébih szakemberei

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, csalók! Újabb tűzifaárust kapcsoltak le a Nébih szakemberei

Ismét állampolgári bejelentés alapján szűrte ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt a hamis tűzifaárust, aki a tűzifa árát előre elkérte, majd nyomtalanul igyekezett eltűnni. A hatóság és a lakosság eredményes együttműködésének köszönhetően ez a csaló már biztosan lebukott. Adatait az újabb visszaélések elkerülése és a vásárlók biztonsága érdekében közzétesszük - írta közleményében a Nébih.

A Nébih lakossági bejelentés alapján értesült egy Facebook-on hirdető személy, Csaba Fischer tűzifaárusítási tevékenységéről. A „kereskedő” főleg Kecskemét és Debrecen körzetében hirdette tevékenységét, de egyes hirdetései országos kiszállítási lehetőséget is tartalmaztak. A hirdetésekben szokás szerint jó minőségű, száraz, tavalyi kitermelésű tűzifát ajánlottak, a piaci árnál olcsóbban.

A Nébih erdészeti felügyelője a lakossági jelzés alapján haladéktalanul telefonos próbavásárlást kezdeményezett. A megadott telefonszámon egy Kiss Rékaként bemutatkozó női hang a „főnöke” nevében vette fel a rendelést, aki kizárólag előre utalás esetén ígért 1-2 napon belüli kiszállítást. A hölgy hangsúlyozta, hogy nagy mennyiségeket forgalmaznak, ezért 8-10 köbméteres, lakossági megrendelés esetén mindig a teljes összeg előre utalását kérik, aminek a megérkezését azonnal visszaigazolják, ezt követően rövidesen indítják a szállítmányt. A rendelés véglegesítését követően meg is érkezett a számlaszám sms-ben, amire utalni kellett volna a vételárat. Ezt követően azonban többé nem lehetett elérni a hirdetőt.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a +36-30/111-9385 telefonszámon, a 11773315-02161747 számlaszám megadásával csalók hirdetnek akciós tűzifát, ezt a szolgáltatást semmiképpen ne vegyék igénybe

- írták a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűzifa vásárlás

tűzifa csalók

csalók

nemzeti élelmiszerlánc biztonsági hivatal

nébih

bejelentés