Ezen a balatoni településen megéri nyaralót venni: árverésen értékesítik az épületeket

HelloVidék   
  Megosztom
Ezen a balatoni településen megéri nyaralót venni: árverésen értékesítik az épületeket

Árverésen adná el a MÁV a balatonkenesei üdülőjét. A vasúttársaság már néhány éve is megpróbált túladni az ingatlanon, amelyen rég nem használt, rossz állapotú épületek állnak – akkor sikertelenül. A licit most 91 millió egyszázezer forintról indul.

Elektronikus áverésen értékesítené a MÁV Zrt. balatonkenesei üdülőjét, derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapjáról. A Balatoni út 283-as szám alatti ingatlan kikiáltási ára 91 millió egyszázezer forint, a licit január 21 és 25 között tart, szúrta ki az epiteszforum.hu.

Az MNV adatbázisába feltöltött ingatlanbemutató szöveg szerint a 12727 m2 területű ingatlan Balatonkenese belterületének határában, a település nyugati részén, a 71-es út és a Gesztenyefa sor kereszteződésében található, a Balaton partján, de nem közvetlenül a vízpart mellett (attól a vasút és a 71-es út választja el), előtte húzódik a Balatoni kerékpárút.

Az ingatlant 2021 augusztusától 10 évre adták bérbe a Piramis Center Ingatlanfejlesztő Kft. részére, bontási kötelezettség mellett, amelyet saját költségén kell elvégeznie. A cég elővásárlási jogot is kapott az üdülőre, amelyet egyébként már korábban, 2019 őszén is el akart adni a MÁV, ugyancsak árverésen, ám nem licitált rá senki. Ekkor kelt el viszont a vasúttársaság balatonlellei, vízparti üdülője 250 millió forintért.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árverezés

balaton

nyaraló

balatonkenese

üdülő