Ezen a balatoni településen megéri nyaralót venni: árverésen értékesítik az épületeket

HelloVidék   
  Megosztom
Ezen a balatoni településen megéri nyaralót venni: árverésen értékesítik az épületeket

Árverésen adná el a MÁV a balatonkenesei üdülőjét. A vasúttársaság már néhány éve is megpróbált túladni az ingatlanon, amelyen rég nem használt, rossz állapotú épületek állnak – akkor sikertelenül. A licit most 91 millió egyszázezer forintról indul.

Elektronikus áverésen értékesítené a MÁV Zrt. balatonkenesei üdülőjét, derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapjáról. A Balatoni út 283-as szám alatti ingatlan kikiáltási ára 91 millió egyszázezer forint, a licit január 21 és 25 között tart, szúrta ki az epiteszforum.hu.

Az MNV adatbázisába feltöltött ingatlanbemutató szöveg szerint a 12727 m2 területű ingatlan Balatonkenese belterületének határában, a település nyugati részén, a 71-es út és a Gesztenyefa sor kereszteződésében található, a Balaton partján, de nem közvetlenül a vízpart mellett (attól a vasút és a 71-es út választja el), előtte húzódik a Balatoni kerékpárút.

Az ingatlant 2021 augusztusától 10 évre adták bérbe a Piramis Center Ingatlanfejlesztő Kft. részére, bontási kötelezettség mellett, amelyet saját költségén kell elvégeznie. A cég elővásárlási jogot is kapott az üdülőre, amelyet egyébként már korábban, 2019 őszén is el akart adni a MÁV, ugyancsak árverésen, ám nem licitált rá senki. Ekkor kelt el viszont a vasúttársaság balatonlellei, vízparti üdülője 250 millió forintért.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

árverezés

balaton

nyaraló

balatonkenese

üdülő