Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

Ismét hamis e-mailek segítségével próbálnak csalók bankok ügyfeleinek adataihoz jutni. A Takarékbank az adathalász oldalakat letiltatja, azonban a csalók újabb és újabb oldalakat hoznak létre. A bank arra kéri az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy ismeretlen csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak. Az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva. A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is.

A Takarékbank hangsúlyozza, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, hanem minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék Netbankba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

takarékbank

csalás

adatlopás

adathalászat

e-mail

link

ügyfelek

csalók