Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

Ismét hamis e-mailek segítségével próbálnak csalók bankok ügyfeleinek adataihoz jutni. A Takarékbank az adathalász oldalakat letiltatja, azonban a csalók újabb és újabb oldalakat hoznak létre. A bank arra kéri az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy ismeretlen csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak. Az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva. A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is.

A Takarékbank hangsúlyozza, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, hanem minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék Netbankba.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

takarékbank

csalás

adatlopás

adathalászat

e-mail

link

ügyfelek

csalók