Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

Ismét hamis e-mailek segítségével próbálnak csalók bankok ügyfeleinek adataihoz jutni. A Takarékbank az adathalász oldalakat letiltatja, azonban a csalók újabb és újabb oldalakat hoznak létre. A bank arra kéri az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy ismeretlen csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak. Az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva. A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is.

A Takarékbank hangsúlyozza, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, hanem minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék Netbankba.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

takarékbank

csalás

adatlopás

adathalászat

e-mail

link

ügyfelek

csalók