Új Tisza-híd és gyorsforgalmi út épül: a híres borvidékre tartó autósok is fellélegezhetnek

HelloVidék   
  Megosztom
Új Tisza-híd és gyorsforgalmi út épül: a híres borvidékre tartó autósok is fellélegezhetnek

Mintegy 50 kilométeren épülne meg a 39-es út folytatása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Encs és Tiszanagyfalu között. A beruházás előkészítésére vonatkozó felhívást az európai közbeszerzési értesítőben hirdette meg a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kiírás szerint 40 kilométeren új nyomvonalon épülne 2x1 sávos út, 10 kilométeren pedig az eddigit újítanák fel. Tokaj és Tiszanagyfalu között egy 190 méter hosszú új Tisza-híd létesülne, valamint 4,3 kilométer hosszú kerékpárút is megvalósul, írja a magyarepitok.hu.

A pályázók feladata a 2014-ben elkészített megvalósíthatósági tanulmány alapján tanulmányterv, környezeti hatástanulmány és Natura 2000 hatásbecslés elkészítése, valamint a szükséges környezetvédelmi engedély megszerzése.

A tervezett nyomvonalon a kétsávos úton, hídon és kerékpárúton kívül szerepel:

  • 23 darab szintbeni csomópont kialakítása,
  • 20 darab híd és felüljáró,
  • 2,1 kilométer zaj-, illetve madárvédő fal megépítse,
  • közműkiváltások.

A főút mentesítené a forgalomtól a Tokaji-borvidéket

A 39-es főút Tiszanagyfaluig való meghosszabbításának célja elsősorban, hogy a világörökség részét képező Tokaji-borvidék és a hozzá tartozó települések megszabaduljanak az átmenő teherforgalomtól, másodsorban pedig a nemzetközi személyforgalom és árufuvarozás színvonalasabb kiszolgálása.

A tervezési folyamat során figyelembe kell venni, hogy a terület nemcsak a világörökség része, hanem régészetileg kiemelt, természetvédelmi és Natura 2000 minősítésű térség is. Vízgazdálkodási és árvízvédelmi szempontból pedig fontos az árvízi biztonság megőrzése, az ivóvízbázisok fokozott védelme, a gibárti ipari műemlék vízierőmű megőrzése.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

útépítés

39-es főút

encs

tiszanagyfalu

szabolcs-szatmár-bereg megye

hídépítés

tisza-híd