Életveszélyes fegyverre bukkantak: világháborús robbanótest lapult a szemétben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Életveszélyes fegyverre bukkantak: világháborús robbanótest lapult a szemétben

Egy kemping közelében találtak világháborús robbanótestet a Mecsekben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede pénteken a Facebook-oldalán. A honvédségi tűzszerészek felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a robbanótestek "sok évtizednyi rejtőzködés után sem veszíthetnek romboló erejükből", tehát rendkívül veszélyesek.

A helyszínre érkezett tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanóeszköz szállítható állapotú, így azt későbbi megsemmisítésre a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

Kiemelték, hogy ha valaki bármilyen robbanóeszköznek vélt tárgyat talál, azt nem szabad azt megmozdítani, fizikai behatásnak kitenni, hanem azonnal értesíteni kell a rendőrséget. Ők szükség esetén megteszik a bejelentést alakulatuk tűzszerész ügyeletére, hogy a katonák el tudják végezni az érintett terület szakszerű mentesítését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mecsek

robbanótest

honvédség

tűzszerészek

mandulás kemping