Életveszélyes fegyverre bukkantak: világháborús robbanótest lapult a szemétben

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Életveszélyes fegyverre bukkantak: világháborús robbanótest lapult a szemétben

Egy kemping közelében találtak világháborús robbanótestet a Mecsekben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede pénteken a Facebook-oldalán. A honvédségi tűzszerészek felhívták a figyelmet arra, hogy ezek a robbanótestek "sok évtizednyi rejtőzködés után sem veszíthetnek romboló erejükből", tehát rendkívül veszélyesek.

A helyszínre érkezett tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanóeszköz szállítható állapotú, így azt későbbi megsemmisítésre a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték.

Kiemelték, hogy ha valaki bármilyen robbanóeszköznek vélt tárgyat talál, azt nem szabad azt megmozdítani, fizikai behatásnak kitenni, hanem azonnal értesíteni kell a rendőrséget. Ők szükség esetén megteszik a bejelentést alakulatuk tűzszerész ügyeletére, hogy a katonák el tudják végezni az érintett terület szakszerű mentesítését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mecsek

robbanótest

honvédség

tűzszerészek

mandulás kemping