Itt a legújabb innováció: hatékony és fenntartható az új gumiabroncs

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a legújabb innováció: hatékony és fenntartható az új gumiabroncs

A fenntarthatóság és a hatékonyság jellemzi a Hankook Tire legújabb termékinnovációját. A prémium gumiabroncsgyártó idén májusban vezeti be az iON-t (ejtsd: ájon), amelyet kifejezetten elektromos járművekhez terveztek. Az új fejlesztésű, 18–22 colos abroncscsalád különlegessége, hogy használata nagyobb hatótávolságot biztosít akkumulátortöltésenként és csendesebb vezetési élményt nyújt. Az iON prémium elektromos járművekre érkezik, nyári, téli és négyévszakos kivitelben.

Jelentős lépést tesz a zéró kibocsátású járművek felé történő mobilitási átmenet előmozdításában a Hankook. A prémium abroncsgyártó új termékcsaládjával az elektromos járművekre és a fenntarthatóságra fókuszál. Az iON gumiabroncsok fejlesztésekor kiemelt hangsúlyt kaptak olyan termékelőnyök, mint a gördülési ellenállás további csökkentése, az alacsonyabb gördülési zaj, valamint a nagy rugalmasság. Az új Hankook termékcsalád az elektromos autók vezetői számára egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot biztosít a hagyományos gumiabroncsokhoz képest, valamint gördülékenyebb, kellemesebb vezetési élményt nyújt. A gyártó nem hagyta figyelmen kívül az elektromos járművek azonnali, nagy nyomatékát sem, ezért az iON termékeket kifejezetten az ebből fakadó erőteljes igénybevételre tervezték.

Az IHS Markit információs szolgálat előrejelzései szerint az akkumulátorral működő, elektromos autók globális részesedése a teljes járműeladásból évente 36,6 százalékkal, a jelenlegi 6,4 százalékos piaci részesedésről 2028-ra 29,5 százalékra nő. Mivel a Hankook iON gumiabroncsok akkumulátortöltésenként több kilométert tesznek lehetővé a normál gumiabroncsokhoz képest, jelentősen hozzájárulhatnak a közúti közlekedés CO2-kibocsátásának csökkentéséhez is.

Optimalizált zajszint

Az iON termékcsalád fejlesztésekor kiemelt cél volt a lehető leghalkabban működő gumiabroncsok elkészítése. A Hankook sound absorber™ technológia a vállalat iON termékeibe integrált speciális mintázattal kombinálva jelentősen csökkenti a járműben tapasztalható belső zajt.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy az új Hankook iON nyári gumiabroncs A/A/A besorolást kapott az EU-s gumiabroncscímkén. Ez a gördülési ellenállás, nedves tapadás és gumiabroncszaj tekintetében a legmagasabb teljesítménynek felel meg

- mondta Klaus Krause, a Hankook Tire Europe hannoveri műszaki központjának vezetője.

Nagy teherbírás, csökkentett kopás

Az új Hankook termékcsalád az alapos műszaki tervezésnek köszönhetően megfelel az elektromos járművek gumiabroncsokkal szembeni elvárásainak. Az iON esetében a gyártó az elektromos járművek nagyobb tömegét – amelyet a meghajtó akkumulátorok jelentős súlya okoz – nagyobb teherbírással ellensúlyozta, valamint a gumiban található ellenálló aramidszálak hatékonyan ellensúlyozzák a különösen nagy nyomaték okozta deformációs erőket. Az abroncscsalád magas arányban természetes gyantát tartalmazó futókeveréke példamutató tartósságot és csökkentett kopást biztosít. Az új keverék másik különlegessége a természetes olajok magas aránya, ami amellett, hogy fenntarthatóbbá teszi az iON termékeket, pozitív hatással van az abroncsok futásteljesítményére is.

A Hankook eredeti felszerelésként biztosított, elektromobilitásra optimalizált gumiabroncsait már számos vezető márka használja, köztük az Audi, a BMW, a Porsche és a Volkswagen.

Az új iON gumiabroncs-családunk bemutatásával vállalatunk felismerte az elektromos járművek iránti kereslet rohamos növekedését és az ezzel járó megfelelő gumiabroncsok iránti igényt, valamint csereigényt. Az akkumulátor-töltésenkénti megnövelt hatótávnak köszönhetően a gumiabroncsok új generációja tovább optimalizálja az elektromos járművek hatékonyságát a mindennapi használat során

- mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

Az új prémium termékcsalád a piaci bevezetéskor kezdetben három kivitelben lesz elérhető, 18–22 colos méretben: Európában 2022 májusától a Hankook Ventus iON S nyári gumiabroncsmintával, 2022 szeptemberétől pedig a téli szezonban a Hankook Winter i*cept iON néven. A Hankook Ventus iON A gumiabroncs négyévszakos változatban lesz elérhető az észak-amerikai piacon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autóabroncs

autógumi

gumiabroncs