Újabb gyorsforgalmi szakasz épül: ezek a városok érintettek a nyugati határnál

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gyorsforgalmi szakasz épül: ezek a városok érintettek a nyugati határnál

A NIF beruházásában az új útszakasz Szombathely északkeleti elkerülőjétől indul és Kőszegig, illetve az osztrák határig halad majd. A projekt célja a települések elkerülése mellett azok gyorsforgalmi úthálózatba való csatlakoztatása, a települési, térségi elérhetőség javítása, valamint kapcsolódva az osztrák oldalon épülő B61 jelű úthoz, a nemzetközi elérhetőség javítása is.

A projekt engedélyes terveinek elkészítését a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. és a Pannonway Építő Kft. végezte el. A fejlesztés következő lépéseként most a nyertes ajánlattevő feladata a Szombathely - Kőszeg, valamint a Kőszeg - magyar-osztrák országhatár közötti új országos közúti kapcsolat teljes körű kiviteli terveinek elkészítése. A pályázatok benyújtására május 19-ig áll rendelkezésre az idő.

A projekt a nemzetközi elérhetőséghez is hozzájárul

A tervek szerint az új nyomvonal két részletre osztható fel:

  • Szombathely és Kőszeg között egy egybefüggő, fizikai elválasztással is ellátott, 2x2 sávos, 13,58 kilométer hosszú útszakaszra,
  • valamint egy Kőszeget keletről elkerülő és a magyar – osztrák országhatárig tartó, mintegy 4,51 kilométeres, 2x1 sávos egybefüggő szakaszra.

A projekt célja a települések elkerülése mellett azok gyorsforgalmi úthálózatba való csatlakoztatása, a települési, térségi elérhetőség javítása, valamint kapcsolódva az osztrák oldalon épülő B61 jelű úthoz, a nemzetközi elérhetőség javítása is.

Számos új csomópont is létesül

A NIF tájékoztatásából az is kiderül, hogy a nyomvonalon a települések megközelítése érdekében több csomópont kialakítása is szükséges. Mint ismertetik, Lukácsházánál egy különszintű, illetve a nyomvonal további részein még 7 másik azonos szintű csomópontot létesítenek. Hozzáteszik, a nyomvonalon 6 darab különszintű átvezetés (vagyis híd, vagy aluljáró) kialakítása is szükséges.

Mindemellett a projekt magában foglalja a 8641. jelzésű önkormányzati, és a 8627. jelzésű önkormányzati utak meglévő 87. számú főútig történő felújítását is. A nyomvonal által kettévágott területek kiszolgálására párhuzamos földutak, 5 darab vadátjáró és egy pár egyszerű pihenőhely kialakítása is a tervek részét képezi.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

útfejlesztés

szombathely

kőszeg

gyorsforgalmi

csomópontok