Meddig tart a benzinár-stop? Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Meddig tart a benzinár-stop? Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak

Péntektől tovább emelkedik az üzemanyagok piaci ára, amelyet azok fizetnek, akikre nem vonatkozik a 480 forintos hatósági ár. Aki nem jogosult az árstoppos tankolásra, annak már 800 forint feletti literárra kell számítania.

Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak. A benzin esetében a változás mértéke bruttó 3 forint, a gázolaj literenkénti ára pedig bruttó 10 forinttal emelkedik - írja a holtankoljak.hu információi alapján a Pénzcentrum.

A magyar forgalmis személyautókba még továbbra is 480 forintért tankolunk, a piaci árak viszont már 800 forint körül lesznek a hét második felétől:

  • 95-ös benzin: 801,9 Ft/liter
  • Gázolaj 820,9 Ft/liter

Meddig marad az árstop?

A héten születhet döntés többek között a benzinárstop további sorsáról: a kormányzati nyilatkozatokból egyelőre annyit szűrhetünk le, hogy komolyabb változtatást nem tervezhetnek a jelenlegi szabályokon. Azonban a kutasok mellett már a Mol-vezér is azt mondta, hogy hosszabb távon fenntarthatatlan a korlátozás, azt fokozatosan kellene kivezetni. Egy azonnali megszüntetés eléggé fájdalmas lenne hiszen szerdától már a piaci árak majdnem 70 százalékkal lesznek magasabbak a 480-as ársapkánál. A Pénzcentrum pár napja megnézte, hogy a környező országokban hogyan kezelik az árrögzítést. Mint kiderült, a legtöbb helyen a döntéshozók hagytak némi mozgásteret a rögzített árak tekintetében, így azok nem is távolodtak el ennyire a piaci viszonyoktól.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

benzinár

benzinárak

drágulás

benzinár-stop