Meddig tart a benzinár-stop? Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Meddig tart a benzinár-stop? Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak

Péntektől tovább emelkedik az üzemanyagok piaci ára, amelyet azok fizetnek, akikre nem vonatkozik a 480 forintos hatósági ár. Aki nem jogosult az árstoppos tankolásra, annak már 800 forint feletti literárra kell számítania.

Péntektől tovább emelkednek az üzemanyagárak. A benzin esetében a változás mértéke bruttó 3 forint, a gázolaj literenkénti ára pedig bruttó 10 forinttal emelkedik - írja a holtankoljak.hu információi alapján a Pénzcentrum.

A magyar forgalmis személyautókba még továbbra is 480 forintért tankolunk, a piaci árak viszont már 800 forint körül lesznek a hét második felétől:

  • 95-ös benzin: 801,9 Ft/liter
  • Gázolaj 820,9 Ft/liter

Meddig marad az árstop?

A héten születhet döntés többek között a benzinárstop további sorsáról: a kormányzati nyilatkozatokból egyelőre annyit szűrhetünk le, hogy komolyabb változtatást nem tervezhetnek a jelenlegi szabályokon. Azonban a kutasok mellett már a Mol-vezér is azt mondta, hogy hosszabb távon fenntarthatatlan a korlátozás, azt fokozatosan kellene kivezetni. Egy azonnali megszüntetés eléggé fájdalmas lenne hiszen szerdától már a piaci árak majdnem 70 százalékkal lesznek magasabbak a 480-as ársapkánál. A Pénzcentrum pár napja megnézte, hogy a környező országokban hogyan kezelik az árrögzítést. Mint kiderült, a legtöbb helyen a döntéshozók hagytak némi mozgásteret a rögzített árak tekintetében, így azok nem is távolodtak el ennyire a piaci viszonyoktól.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

benzinár

benzinárak

drágulás

benzinár-stop