Durva, ami az utakon történik: elszabadult a pokol, a gatyánk rámegy a bírságra

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, ami az utakon történik: elszabadult a pokol, a gatyánk rámegy a bírságra

Fél év alatt több mint 10 milliárd forintnyi bírságot szabtak ki a rendőrök a sebességhatárokat átlépőkre, ami jelentős növekedés a tavalyihoz képest. Megemelkedett az egy gyorshajtónak kiosztott átlagos bírságösszeg is 34,3 ezer forintra, ami arra utal, egyre durvábban száguldoznak a szabályszegők.

Összesen 291 306 ezer gyorshajtást rögzítettek a traffipaxok 2022 első felében – derül ki a Vezess által az ORFK-tól kikért legfrissebb adatokból, ami naponta átlagosan 1609 darab bírságot jelent a január elejétől június végéig terjedő időszakra. Ez jelentős növekedés a 2021-es napi gyorshajtásos átlaghoz képest, viszont alatta marad a korábbi számoknak, írja avezess.hu.

A száguldozók lebukásának a növekedéséből következik, hogy megemelkedett az év első felében a költségvetés bevétele is.

A kiszabott bírságok összege összesen 10 011 779 000 forint volt

- mondta el a rendőrség a portálnak, ami napra lebontva 56 245 949 forintot jelent átlagosan abban a hat hónapban. Igen, naponta bő 56 millió forintot fizetnek a sebességhatárokat negligáló autósok.

Összesen 291 306 ezer gyorshajtást rögzítettek a traffipaxok 2022 első felében – derül ki a Vezess által az ORFK-tól kikért legfrissebb adatokból, ami naponta átlagosan 1609 darab bírságot jelent a január elejétől június végéig terjedő időszakra. Ez jelentős növekedés a 2021-es napi gyorshajtásos átlaghoz képest, viszont alatta marad a korábbi számoknak.

A száguldozók lebukásának a bírság, gyorshajtás, növekedéséből következik, hogy megemelkedett az év első felében a költségvetés bevétele is.

A lefülelt gyorshajtások után 30 ezer forinttól 300 ezerig terjedő büntetések szerepelhetnek a kipostázott levelekben, a helyszíni bírság 5 és 50 ezer forint között lehet. Már a legkisebb is érdemi sebességhatár-átlépést jelent (például 90-es táblánál minimum 108 km/órás tempót). Ezért érdekes megnézni, hogy mennyi egy adott időszakban az átlagos bírságösszeg, 2022 első fél évében ez 34 368,5 forint volt.

Az elmúlt teljes évek átlagos bírságösszege:

  • 2021-ben 31 628,9 forint
  • 2020-ban 34 642,7 forint
  • 2019-ben 34 355,6 forint
  • 2018-ban 33 976,4 forint

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bírság

gyorshajtás

utak

vezetés

autóvezetés