Elegük van a magyaroknak az árstopból: így fékeznék meg az őrült bolti drágulást

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elegük van a magyaroknak az árstopból: így fékeznék meg az őrült bolti drágulást

A magyarok közel háromnegyede feláldozná az élelmiszer árstopot annak érdekében, hogy a többi termék ára ne gyorsuljon a mostani ütemben - ez derült ki Pénzcentrum inflációs kérdőívéből, amit több mint 25 ezer olvasónk töltött ki.

A Pénzcentrum szeptember első hetében indított egy felmérést, mely a magyar háztartások anyagi helyzetét mérte fel, leginkább az infláció és az energiaárak elszabadulása miatti életszínvonal alakulására voltak kíváncsiak. Rekordsokan, több mint 25 ezren töltötték ki a kérdőívet, ebből is jól látszik, ez most egy olyan téma, ami rengeteg magyart foglalkoztat.

A felmérésből többek között kiderült, hogy a magyarok közel háromnegyede feláldozná az élelmiszer árstopot annak érdekében, hogy a többi termék ára ne gyorsuljon a mostani ütemben. De arra is fény derült, hogy a benzinárstopot ezzel szemben sokkal hasznosabbnak érzik, többen ragaszkodnak hozzá.

A Pénzcentrum Kíváncsi volt arra, hogy az olvasók mely termékek esetében érzik az áremelkedést: nem meglepő, hogy a válaszadók 94,2 százaléka az élelmiszert mondta - nem is csoda, hiszen ezeket a termékeket vásároljuk nap mint nap. De sokan írták még a gyógyszert, a rezsit, az építőanyagot és a különböző szolgáltatások árainak emelkedése is fájdalmasan érinti a kitöltőket.

A felmérés részleteiről itt, a Pénzcentrumon olvashatsz!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

pénzcentrum

árstop

infláció

rezsi