Elegük van a magyaroknak az árstopból: így fékeznék meg az őrült bolti drágulást

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elegük van a magyaroknak az árstopból: így fékeznék meg az őrült bolti drágulást

A magyarok közel háromnegyede feláldozná az élelmiszer árstopot annak érdekében, hogy a többi termék ára ne gyorsuljon a mostani ütemben - ez derült ki Pénzcentrum inflációs kérdőívéből, amit több mint 25 ezer olvasónk töltött ki.

A Pénzcentrum szeptember első hetében indított egy felmérést, mely a magyar háztartások anyagi helyzetét mérte fel, leginkább az infláció és az energiaárak elszabadulása miatti életszínvonal alakulására voltak kíváncsiak. Rekordsokan, több mint 25 ezren töltötték ki a kérdőívet, ebből is jól látszik, ez most egy olyan téma, ami rengeteg magyart foglalkoztat.

A felmérésből többek között kiderült, hogy a magyarok közel háromnegyede feláldozná az élelmiszer árstopot annak érdekében, hogy a többi termék ára ne gyorsuljon a mostani ütemben. De arra is fény derült, hogy a benzinárstopot ezzel szemben sokkal hasznosabbnak érzik, többen ragaszkodnak hozzá.

A Pénzcentrum Kíváncsi volt arra, hogy az olvasók mely termékek esetében érzik az áremelkedést: nem meglepő, hogy a válaszadók 94,2 százaléka az élelmiszert mondta - nem is csoda, hiszen ezeket a termékeket vásároljuk nap mint nap. De sokan írták még a gyógyszert, a rezsit, az építőanyagot és a különböző szolgáltatások árainak emelkedése is fájdalmasan érinti a kitöltőket.

A felmérés részleteiről itt, a Pénzcentrumon olvashatsz!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

pénzcentrum

árstop

infláció

rezsi