Az elit luxusa lehet a jogosítvány: egyre többen hagynak fel az oktatással is

HelloVidék   
  Megosztom
Az elit luxusa lehet a jogosítvány: egyre többen hagynak fel az oktatással is

A kata-törvény módosítása miatt jelentősen árat emeltek az autós iskolák, emiatt Budapesten és vidéken is csökkent a jogsira jelentkezők száma. Volt, aki a már befizetett vizsgadíját kérte vissza, átgondolta, nincs ennyi pénze, inkább abbahagyja az egészet - írta a Vezess.hu.

A Vezess.hu által megkérdezett oktatók szerint Budapesten és az ország nyugati felén 8-12 ezer forint között kell fizetni egy-egy 50 perces vezetésért, az ország közepén 8-9 ezret, míg a keleti határszélhez közelebbi szegényebb területeken 6-8 ezret. Vagyis

Nem csoda hát, hogy mióta a kata-törvény módosítása miatt jelentősen árat emeltek az autós iskolák, Budapesten és vidéken is azt tapasztalják, hogy csökkent a jogsira jelentkezők száma. Volt, aki a már befizetett vizsgadíját kérte vissza, átgondolta, nincs ennyi pénze, inkább abbahagyja az egészet.

Mi szeptember 1-től azonnal megemeltük 1500-2000 forinttal az óradíjat

– mondja Mészáros Zoltán, egy vidéki autós iskola vezetője a kata-törvény megváltoztatása miatt megnövekedő terheikre utalva. A kecskeméti oktató és mintegy száz kollégája országos demonstrációsorozatba kezdett a szakma megmentése és a jogosítványszerzés további drágulásának a megállítása érdekében.

Az anyagi terheik drasztikus növekedése és a tanulóik számának látványos visszaesése miatt sok oktató abbahagyja a szakmát, vagy éppen el sem kezdi. Az oktatók fő problémája, hogy 40 százalékát fogadják el a költségeiknek, és 60 százalék után adóznak, miközben számos “rokon szakmánál” 80 százalékot fogadnak el, miközben 20 után adóznak. Például a taxisok, buszosok, fuvarozók stb.

Azt mondják, hogy a taxik hatványozottabban igénybe vannak véve, miközben ennek pont az ellenkezője igaz, az autót még vezetni sem tudó tanulók járműhasználata veszi a legjobban igénybe az autókat

– közölte Mészáros Zoltán.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vezess

jogosítvány

árak