Felmérést indít a Belügyminisztérium: erre minden iskolának, óvodának válaszolnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Felmérést indít a Belügyminisztérium: erre minden iskolának, óvodának válaszolnia kell

A Belügyminisztérium felmérést készít arról, hogy mely köznevelési intézményekben (iskolákban, óvodákban) van működő barnakőszén tüzelésű fűtési rendszer – derül ki abból a levélből, amelyet a Köznevelésért Felelős Államtitkárság küldött ki az intézmények fenntartóinak, és amelyben az intézmények „alternatív fűtési lehetőségeiről” érdeklődnek. Ezt a levelet a Telex is megszerezte.

Ahogy a portál írja, a levélben az áll: a minisztérium az energiaválságra való tekintettel készíti a felmérését. Többek között arról kérnek visszajelzést, hogy:

  • Hány barnakőszénnel üzemelő kazán van az adott intézményben?
  • Milyen fűtési rendszert alkalmaznak?
  • Mennyi a becsült barnakőszén-igényük a teljes fűtési idényre?
  • Mekkora a tárolókapacitásuk?
  • Hány fűtő dolgozó, illetve mennyi tüzelőanyag áll rendelkezésükre?
  • És a kéményellenőrzés státuszára is kíváncsiak.

Az intézményeknek legkésőbb október 24-ig kell válaszolniuk ezekre a kérdésekre.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

belügyminisztérium

fűtés

felmérés

iskolák

óvodák