Erről minden nyugdíjasnak tudnia kell: nagy segítség lehet, ha beüt a baj

Pénzcentrum   
  Megosztom
Erről minden nyugdíjasnak tudnia kell: nagy segítség lehet, ha beüt a baj

Amíg egy-két évtizede még nem volt jellemző, hogy 65 év felett vállalták volna az egészségbiztosítási kockázatot a szolgáltatók, ma már egyre több lehetősége van a magyar időseknek, hogy anyagi biztonságukról gondoskodjanak váratlan egészségromlás esetén. A belépési életkor élet- és balesetbiztosítások esetén is kitolódott, ma már nem ritka, hogy 70-75, vagy akár még 80 évesen is kötnek szerződést az idősekkel. A Pénzcentrum biztosítási körképében végigvették, milyen lehetőségeik vannak ma az időseknek élet-, egészség-, valamint balesetbiztosítást kötni, illetve a lakásbiztosításokhoz.

A lap megkeresésére nyolc hazai biztosító válaszolt annak kapcsán, milyen lehetőségeik vannak az idősödő magyaroknak. A válaszokból kitűnik, hogy ma már jóval több lehetőségük van 65 év felettieknek is élet-, baleset- és egészségbiztosítást kötni, mint tíz, vagy húsz évvel ezelőtt. Ez annak tükrében el is várható, hogy az elmúlt évtizedben sokat nőtt a várható élettartam, magasabb az egészségben eltöltött évek száma is, ugyanakkor a 65 év feletti korosztályban gyakoribbak lehetnek az olyan balesetek, vagy életesemények, amelyekre mindenképp érdemes biztosítást kötnie annak, aki megteheti. A biztosítás ugyanis nagy segítség lehet vészhelyzetek esetén.

2021-ben a férfiak várható élettartama 68,15 év, a nőké 76,46 év volt Magyarországon. 2021-re ez a mutató férfiak esetében 70,69 évre, nőknél 77,52 évre emelkedett. Utolsó adataink (2019) szerint a magyar nők összesen 18,6 évig élnek átlagosan még 65 éves koruk után, és ebből mindössze 7,4-et töltenek egészségben. A magyar férfiak 14,8 évig élnek átlagosan, miután betöltötték a 65. életévüket, ebből mindössze 6,7-et egészségesen. A további éveiket valamilyen egészségkárosodással élik le.

Így lehet neked is luxusnyugdíjad! Kattints a sokmilliós ajánlatokért!

Amíg azonban korábban jellemzően a biztosítók nem vállaltak bizonyos életkor után kockázatokat egészségkárosodás, baleset, vagy halál esetére, ma már az idősek számára is nyitva állnak ezek a lehetőségek. Baleset, váratlan megbetegedés bárkit érhet, bizonyos életkor felett azonban jobban ki van téve az ember ezeknek a kockázatoknak, de nem marad anyagi segítség nélkül, ha van biztosítása. Körképünkből most kiderül, milyen kockázatokat vállalnak idős ügyfelek esetén is a biztosítók, hány éves korig lehetnek a magyarok biztosítottak. Annak is utána jártunk, hogy a lakásbiztosítások kiegészítéseként köthető biztosítások milyen esetben fizethetnek bármely életkorban.

Milyen élet- és egészségbiztosítás köthető 65 éves kor felett? Hány év a maximális lejárati életkor? Kiskapu lehet a lakásbiztosítás mellé köthető balesetbiztosítás? Ezekről és még több hasznos információról a portál cikkében olvashatunk többet, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

biztosítás

pénzcentrum