A börtönöket is elérte az energiaválság: mutatjuk, milyen szankciókat vezettek be Balassagyarmaton

HelloVidék   
  Megosztom
A börtönöket is elérte az energiaválság: mutatjuk, milyen szankciókat vezettek be Balassagyarmaton

Szinte minden napra jut egy hír, mely arról szól, hogy az energiaválság miatt, a költségek csökkentése érdekében drasztikus intézkedéseket vezetnek be egyes intézményekben. Ezek alól pedig a börtönök sem kivételek. A nool.hu most annak járt utána, milyen változások történtek a változások hatására a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben.

Ahogy a portál írja, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya érdeklődésükre közölte, hogy

a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a fogvatartottak elsősorban az Ipoly Cipőgyár Kft. üzemrészeiben dolgoznak, valamint jelentős számú elítéltet foglalkoztatnak az intézetfenntartáshoz kapcsolódó munkahelyeken – dolgoznak a konyhán és takarítási feladatokat is végeznek. A munkáltatás mellett Balassagyarmaton középiskolai oktatásban, valamint szakács és asztalosipari összeszerelő szakmaképzésben vesznek részt a rabok, a 2022/23-as tanévben összesen közel nyolcvanan.

Arra a kérdésre, hogy milyen energiatakarékossági intézkedéseket vezettek be a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya közleményében azt válaszolta, hogy: mint valamennyi állami szervre, úgy a büntetés-végrehajtási szervezetre is az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló kormányrendelet az irányadó.

Ennek értelmében racionalizáltuk az energiafelhasználást, ami leginkább a gáz és az áram felhasználás optimálisabbá tételét érinti. Az intézet gazdálkodását eddig is a takarékosság jellemezte, emellett vizsgáltuk a napi működés egyéb területeit érintő költséghatékonyabb működést, a biztonsági szempontok és a fogvatartottak jogérvényesülésének figyelembe vétele mellett. A börtön energiahatékonyságát segíti az a pályázati forrásból, 2019-ben telepített 608 napelem panelből álló rendszer is, amelynek teljesítménye 155 kW

- írták közleményükben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

börtön

fegyház

balassagyarmat

energiaválság