Közeleg a mindenszentek: hatalmas rohamra készülnek a virágárusok

Világgazdaság   
  Megosztom
Közeleg a mindenszentek: hatalmas rohamra készülnek a virágárusok

Nem kevesebb mint 17 millió szál krizantém várja a vásárlókat mindenszentek előtt a hazai kertészetekben és a virágárusoknál. Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, a termelők dolgát a rendkívüli szárazság és a meredeken emelkedő költségek is nehezítették az idén. Ennek ellenére ebben a szezonban is jó minőségű, hazai termelőktől származó virágokkal díszíthetjük szeretteink sírját.


 

Ahogy a portál írja, bőséges lesz az idei kínálat az árusoknál, így lesz miből válogatni azoknak, akik szerettük sírját hagyományos módon, krizantémmal szeretnék díszíteni. Bár az időjárás és a termelési költségek meredek emelkedése feladta a leckét a hazai kertészeteknek, a vásárlóknak nem kell hiánytól tartaniuk, bőségesen jut a piacra a hazai termelésből származó virágból.

Treer András, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnökségi tagja, a Flora Hungaria nagybani virágpiac szakmai tanácsadója a lapnak elmondta:

Hazánkban a jó néhány professzionális kertészet mellett mintegy háromezer család foglalkozik mellékállásként krizantémok nevelésével, amelyek halottak napjához közeledve ezzel egészítik ki a keresetüket.

Mint mondta, az idén a nagy hőség és a csapadékhiány megnehezítette a krizantémtermeléssel foglalkozó kertészetek és családi gazdaságok dolgát. Mindezek ellenére a szezon kezdetére a korábbiakhoz hasonló mennyiség kerül a piacra a virágból.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is mintegy 17 millió szál krizantém kerül ki a hazai kertészetekből és családi kertekből. Ennek legnagyobb része egyszálas, a csokros, apróbb virágú növényből pedig 1,5-2 milliót állítanak elő hazánkban. Jelentős mennyiség fogy ilyenkor a különböző méretű és cserepes krizantémokból is, amelyek szintén hazai termesztésből származnak

- mondta Treer András.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kertészet

krizantém

virágbolt

virág

mindenszentek