Közeleg a mindenszentek: hatalmas rohamra készülnek a virágárusok

Világgazdaság   
  Megosztom
Közeleg a mindenszentek: hatalmas rohamra készülnek a virágárusok

Nem kevesebb mint 17 millió szál krizantém várja a vásárlókat mindenszentek előtt a hazai kertészetekben és a virágárusoknál. Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, a termelők dolgát a rendkívüli szárazság és a meredeken emelkedő költségek is nehezítették az idén. Ennek ellenére ebben a szezonban is jó minőségű, hazai termelőktől származó virágokkal díszíthetjük szeretteink sírját.


 

Ahogy a portál írja, bőséges lesz az idei kínálat az árusoknál, így lesz miből válogatni azoknak, akik szerettük sírját hagyományos módon, krizantémmal szeretnék díszíteni. Bár az időjárás és a termelési költségek meredek emelkedése feladta a leckét a hazai kertészeteknek, a vásárlóknak nem kell hiánytól tartaniuk, bőségesen jut a piacra a hazai termelésből származó virágból.

Treer András, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnökségi tagja, a Flora Hungaria nagybani virágpiac szakmai tanácsadója a lapnak elmondta:

Hazánkban a jó néhány professzionális kertészet mellett mintegy háromezer család foglalkozik mellékállásként krizantémok nevelésével, amelyek halottak napjához közeledve ezzel egészítik ki a keresetüket.

Mint mondta, az idén a nagy hőség és a csapadékhiány megnehezítette a krizantémtermeléssel foglalkozó kertészetek és családi gazdaságok dolgát. Mindezek ellenére a szezon kezdetére a korábbiakhoz hasonló mennyiség kerül a piacra a virágból.

Az előző évekhez hasonlóan az idén is mintegy 17 millió szál krizantém kerül ki a hazai kertészetekből és családi kertekből. Ennek legnagyobb része egyszálas, a csokros, apróbb virágú növényből pedig 1,5-2 milliót állítanak elő hazánkban. Jelentős mennyiség fogy ilyenkor a különböző méretű és cserepes krizantémokból is, amelyek szintén hazai termesztésből származnak

- mondta Treer András.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kertészet

krizantém

virágbolt

virág

mindenszentek