Nagy gondok lehetnek ebben a vidéki kórházban: megszűnik ez az ellátás is

Index   
  Megosztom
Nagy gondok lehetnek ebben a vidéki kórházban: megszűnik ez az ellátás is

Az Index vette észre a Facebookon a hírt, miszerint megszűnik a szolnoki Hetényi Kórházban novembertől a csecsemő és gyermekkardiológia, mert nincs elég szakember a működtetéséhez. A kórházban július óta ugyanezen okból nincs már csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás sem.


 

A Hetényi Kórház főigazgatója október 14-én tájékoztatta a fenntartó államot arról, hogy

humánerőforrás-hiány miatt a biztonságos betegellátást nem tudják biztosítani a csecsemő- és gyermekkardiológia szakmában.

Emiatt a megyei kórházban novembertől meg is szűnik a szóban forgó ellátás, az ide tartozó gyerekeket a több száz kilométerre lévő Budapestre vagy Debrecenbe kell ezentúl szállítani – tudatta Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a közösségi oldalán.

Ahogy a közösségi oldalán az egészségügyi szakértő megjegyezte, a szolnoki kórházban ennyivel nem ért véget a kórházi ellátások leállása:

Itt korábban július elsejétől megszűnt a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás is (ezzel az összes olyan ellátás is, amely gyermek intenzív osztályos hátteret igényel, mint például a sebészet, vagy a gyermek baleseti sebészeti műtétek egy része, visszaállításáról nincs hír).
Májustól az ügyeletek egy részében nem tudják biztosítani
-a stroke,
- a neurológiai,
- a szülészeti,
- a PIC,
- az arc- állcsontsebészeti, ellátást.
A háttértben mind, mind humánerőforrás hiány áll.

Kunetz Zsombor orvos még megjegyezte:

Majd hozzátette, azonban az is jól látszik, abból, hogy egyes ellátások hosszú hónapok óta nem, vagy csak akadozva elérhetőek, hogy elég erős menedzsmenti és koordinációs problémák is meghúzódnak a háttérben.

Valahogy a jól ismert "jól van az úgy" szemlélet figyel itt is be.
De, zavartalanul felveszi a kórház menedzsmentje, az OKFŐ, az államtitkár, valamint a doktor belügyminiszter is a fizetését, hiszen jól van ez így!

- írta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

jász-nagykun szolnok megye

szolnok

egészségügy