Nagy gondok lehetnek ebben a vidéki kórházban: megszűnik ez az ellátás is

Index   
  Megosztom
Nagy gondok lehetnek ebben a vidéki kórházban: megszűnik ez az ellátás is

Az Index vette észre a Facebookon a hírt, miszerint megszűnik a szolnoki Hetényi Kórházban novembertől a csecsemő és gyermekkardiológia, mert nincs elég szakember a működtetéséhez. A kórházban július óta ugyanezen okból nincs már csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás sem.


 

A Hetényi Kórház főigazgatója október 14-én tájékoztatta a fenntartó államot arról, hogy

humánerőforrás-hiány miatt a biztonságos betegellátást nem tudják biztosítani a csecsemő- és gyermekkardiológia szakmában.

Emiatt a megyei kórházban novembertől meg is szűnik a szóban forgó ellátás, az ide tartozó gyerekeket a több száz kilométerre lévő Budapestre vagy Debrecenbe kell ezentúl szállítani – tudatta Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a közösségi oldalán.

Ahogy a közösségi oldalán az egészségügyi szakértő megjegyezte, a szolnoki kórházban ennyivel nem ért véget a kórházi ellátások leállása:

Itt korábban július elsejétől megszűnt a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás is (ezzel az összes olyan ellátás is, amely gyermek intenzív osztályos hátteret igényel, mint például a sebészet, vagy a gyermek baleseti sebészeti műtétek egy része, visszaállításáról nincs hír).
Májustól az ügyeletek egy részében nem tudják biztosítani
-a stroke,
- a neurológiai,
- a szülészeti,
- a PIC,
- az arc- állcsontsebészeti, ellátást.
A háttértben mind, mind humánerőforrás hiány áll.

Kunetz Zsombor orvos még megjegyezte:

Majd hozzátette, azonban az is jól látszik, abból, hogy egyes ellátások hosszú hónapok óta nem, vagy csak akadozva elérhetőek, hogy elég erős menedzsmenti és koordinációs problémák is meghúzódnak a háttérben.

Valahogy a jól ismert "jól van az úgy" szemlélet figyel itt is be.
De, zavartalanul felveszi a kórház menedzsmentje, az OKFŐ, az államtitkár, valamint a doktor belügyminiszter is a fizetését, hiszen jól van ez így!

- írta.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

jász-nagykun szolnok megye

szolnok

egészségügy