Több ezer ember kerülhet most utcára: becsődöl a hazai napelemes szektor?

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer ember kerülhet most utcára: becsődöl a hazai napelemes szektor?

Több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban azt követően, hogy a kormány felfüggesztette a napelemekkel előállított áram visszatáplálási lehetőségét a villamosenergia-hálózatba - erről Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke beszélt az ATV Start című műsorában.


 

A kormány tovább fokozza hazánk évtizedes lemaradását a napelemes piacon, a jogalkotó azon dolgozik, hogy gátolja a napelemes rendszerek terjedését, a szektorban fél éven belül bezárhat több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el munkahelyét

– olvasható abban a közleményben, amit a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség még október végén adott ki. A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviselete akkor arra a hírre reagált, miszerint felfüggesztik az áramhálózatba való betáplálást azoknál, akik ezután akarnak napelemet felszerelni.

Mi lesz a napelemszektorral?

Több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban azt követően, hogy a kormány felfüggesztette a napelemekkel előállított áram visszatáplálási lehetőségét a villamosenergia-hálózatba

- erről Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke beszélt az ATV Start című műsorában. Aki elmondta, hogy elsősorban az értékesítés területén jelent ez gondot, de olyan pazarlás is előfordul, hogy a villanyszerelők kénytelenek takarító-szolgáltatással foglalkozni,

A riportban elhangzott az is, hogy a lakossági napelem telepítési igények az utóbbi időszakban példátlan módon megsokszorozódtak. Ezért a Kamara támogatásával a Magyar Napelem Szövetség és a MANAP Iparági Egyesület közösen petíciót nyújottak be a kormánynak. Ebben egyebek mellett azt kérik, hogy a visszatáplálást ne korlátozzák országosan, a hálózatok felmérését lokálisan, szakemberek végezzék el. Továbbá azt is kérik, hogy hozzák nyilvánosságra hol, milyen kapacitású a hálózat. A Magyar Napelem Szövetsége elnöke szerint a rendelet életbelépése után a napelemes rendszerek nem lesznek vonzók a felhasználók számára, és a lakossági beruházások megtérülése évekkel kitolódhat.

Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke közölte azt is, hogy két hét alatt 85 ezer új igénylést adtak be napelemek létesítésére azt követően, hogy a kormány bejelentette a vissza-táplálás felfüggesztését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gazdaság

napelem

napelem telepítés

energetika