Több ezer ember kerülhet most utcára: becsődöl a hazai napelemes szektor?

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer ember kerülhet most utcára: becsődöl a hazai napelemes szektor?

Több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban azt követően, hogy a kormány felfüggesztette a napelemekkel előállított áram visszatáplálási lehetőségét a villamosenergia-hálózatba - erről Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke beszélt az ATV Start című műsorában.


 

A kormány tovább fokozza hazánk évtizedes lemaradását a napelemes piacon, a jogalkotó azon dolgozik, hogy gátolja a napelemes rendszerek terjedését, a szektorban fél éven belül bezárhat több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el munkahelyét

– olvasható abban a közleményben, amit a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség még október végén adott ki. A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviselete akkor arra a hírre reagált, miszerint felfüggesztik az áramhálózatba való betáplálást azoknál, akik ezután akarnak napelemet felszerelni.

Mi lesz a napelemszektorral?

Több száz vállalkozás és több ezer ember veszítheti el állását a napelemes szektorban azt követően, hogy a kormány felfüggesztette a napelemekkel előállított áram visszatáplálási lehetőségét a villamosenergia-hálózatba

- erről Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke beszélt az ATV Start című műsorában. Aki elmondta, hogy elsősorban az értékesítés területén jelent ez gondot, de olyan pazarlás is előfordul, hogy a villanyszerelők kénytelenek takarító-szolgáltatással foglalkozni,

A riportban elhangzott az is, hogy a lakossági napelem telepítési igények az utóbbi időszakban példátlan módon megsokszorozódtak. Ezért a Kamara támogatásával a Magyar Napelem Szövetség és a MANAP Iparági Egyesület közösen petíciót nyújottak be a kormánynak. Ebben egyebek mellett azt kérik, hogy a visszatáplálást ne korlátozzák országosan, a hálózatok felmérését lokálisan, szakemberek végezzék el. Továbbá azt is kérik, hogy hozzák nyilvánosságra hol, milyen kapacitású a hálózat. A Magyar Napelem Szövetsége elnöke szerint a rendelet életbelépése után a napelemes rendszerek nem lesznek vonzók a felhasználók számára, és a lakossági beruházások megtérülése évekkel kitolódhat.

Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke közölte azt is, hogy két hét alatt 85 ezer új igénylést adtak be napelemek létesítésére azt követően, hogy a kormány bejelentette a vissza-táplálás felfüggesztését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gazdaság

napelem

napelem telepítés

energetika