Nem várt következménye lehet az ársapkának: jöhet az országos krumplihiány?

HelloVidék   
  Megosztom
Nem várt következménye lehet az ársapkának: jöhet az országos krumplihiány?

Az aszály miatt így is jelentősen kevesebb a hazai krumpli idén, mint tavaly, az ársapka miatt esetlegesen megnövekvő kereslet pedig krumplihiányhoz vezethet – mondta a Burgonyaszövetség az RTL Híradójának.

Az Országos Burgonyaszövetség és Terméktanács szerint az elmúlt öt évben felére csökkent Magyarországon az a terület, ahol krumplit termesztenek. Az aszály miatt ráadásul az idei termés 11 százalékkal kevesebb a tavalyinál.

Ezért ha a vásárlók csak annyit vesznek, mint eddig, december végéig elfogyhat a hazai krumpli

– derül ki az RTL riportjából.

Kulich Éva, a Burgonyaszövetség sajtóreferense a Híradónak elmondta,

Amennyiben az ársapka miatt gyorsabban fog fogyni a krumpli, abban az esetben még hamarabb kellene pótolni a hazai termesztésű burgonyát, és előfordulhat, hogy egy bizonyos időre hiány lehet.

Mivel a burgonya ára a világon mindenhol magas, ráadásul külföldről importált krumpli esetén erre még a szállítási költségek is rárakódnak, az is könnyen előfordulhat, hogy többe kerülne a külföldről behozott krumpli, mint a rögzített hatósági ár.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

aszály

krumpli

ársapka

krumplihiány

burgonyaszövetség