Sokszázmilliókból fejlesztenek: ezekre a vidéki iskolákra költik most az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Sokszázmilliókból fejlesztenek: ezekre a vidéki iskolákra költik most az ingyenpénzt

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el öt budapesti és egy szombathelyi gyakorlóiskolájának fejlesztésére - közölte az intézmény.


 

A Szegedi Tudományegyetemmel konzorciumban az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium 500-500 millió forintot, a győri Széchenyi István Egyetemmel konzorciumban az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola 429-429 millió forintot, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium 462 millió forintot, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium önálló pályázóként pedig 500 millió forintot fordíthat infrastruktúra és eszközpark fejlesztésére.

Az Efop (Emberi erőforrás fejlesztési operatív program) pályázat támogatásával megvalósuló fejlesztés célja az intézmények pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a pedagógusképzéshez illeszkedő modernizálása is, amivel vonzóbbá tehető a fiatalok számára a pedagógusi pálya.

Az ELTE két konzorcium és egy önálló projekt keretében minden gyakorlóiskoláját bevonta a fejlesztési programba. A támogatás jelentős részét, 1,8 milliárd forintot infrastruktúra-fejlesztésre, így többek között osztálytermek, tornatermek, vizesblokkok, villamoshálózat korszerűsítésére fordítanak.

Ezen túlmenően 900 millió forintot költhetnek eszközfejlesztésre, így többek között wifi-hálózat kiépítésére, bővítésére, számítógépek, iskolabútorok beszerzésére, valamint 140 digitális tábla telepítésére.

Az ELTE gyakorlóiskolái hosszú ideje a hazai középiskolai oktatás élvonalába tartoznak. A HVG 2023-as középiskolai rangsora szerint a Radnóti az első, az Apáczai az ötödik, a Trefort a hatodik, a Bolyai a tizenötödik helyen áll az országos listán, a vidéki gimnáziumok között pedig a negyedik – közölték.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztések

iskolák

egyetem

gyakorlóiskola

elte