Sokszázmilliókból fejlesztenek: ezekre a vidéki iskolákra költik most az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Sokszázmilliókból fejlesztenek: ezekre a vidéki iskolákra költik most az ingyenpénzt

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el öt budapesti és egy szombathelyi gyakorlóiskolájának fejlesztésére - közölte az intézmény.


 

A Szegedi Tudományegyetemmel konzorciumban az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium 500-500 millió forintot, a győri Széchenyi István Egyetemmel konzorciumban az ELTE Bárczi Gusztáv Gyakorló Általános Iskola és az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola 429-429 millió forintot, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium 462 millió forintot, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium önálló pályázóként pedig 500 millió forintot fordíthat infrastruktúra és eszközpark fejlesztésére.

Az Efop (Emberi erőforrás fejlesztési operatív program) pályázat támogatásával megvalósuló fejlesztés célja az intézmények pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a pedagógusképzéshez illeszkedő modernizálása is, amivel vonzóbbá tehető a fiatalok számára a pedagógusi pálya.

Az ELTE két konzorcium és egy önálló projekt keretében minden gyakorlóiskoláját bevonta a fejlesztési programba. A támogatás jelentős részét, 1,8 milliárd forintot infrastruktúra-fejlesztésre, így többek között osztálytermek, tornatermek, vizesblokkok, villamoshálózat korszerűsítésére fordítanak.

Ezen túlmenően 900 millió forintot költhetnek eszközfejlesztésre, így többek között wifi-hálózat kiépítésére, bővítésére, számítógépek, iskolabútorok beszerzésére, valamint 140 digitális tábla telepítésére.

Az ELTE gyakorlóiskolái hosszú ideje a hazai középiskolai oktatás élvonalába tartoznak. A HVG 2023-as középiskolai rangsora szerint a Radnóti az első, az Apáczai az ötödik, a Trefort a hatodik, a Bolyai a tizenötödik helyen áll az országos listán, a vidéki gimnáziumok között pedig a negyedik – közölték.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztések

iskolák

egyetem

gyakorlóiskola

elte