Pénzhez juthatnak az állattartók: mutatjuk, ki számíthat a támogatásra

MTI   
  Megosztom
Pénzhez juthatnak az állattartók: mutatjuk, ki számíthat a támogatásra

A héten a juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatásaiban történik jelentős kifizetés, összesen 11 milliárd forint értékben - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön.

Az idei esztendőben - az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása okán - felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben, és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is.

Magyarország kormánya megteremtette a feltételeit annak, hogy a mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására idei esztendőben 322 milliárd forint értékben kerüljön sor előleg- és részfizetésre

- mutat rá az agrártárca.

A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint 5 ezer juhászathoz és 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel 3 ezer szarvasmarhatartó számára

- közölte az AM.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

támogatás

gazdaság

szarvasmarha

juh

juhágazat

tejelő szarvasmarha

agrárminisztérium