Pénzhez juthatnak az állattartók: mutatjuk, ki számíthat a támogatásra

MTI   
  Megosztom
Pénzhez juthatnak az állattartók: mutatjuk, ki számíthat a támogatásra

A héten a juhágazat és tejelő szarvasmarhatartók termeléshez kötött támogatásaiban történik jelentős kifizetés, összesen 11 milliárd forint értékben - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön.

Az idei esztendőben - az aszály, az inputanyagok és takarmány árának drasztikus emelkedése, a hitelfinanszírozási környezet kedvezőtlenebbé válása okán - felértékelődött az agrártámogatásokhoz kapcsolódó előleg és részfizetés szerepe az agrárium finanszírozásában. Ezért is volt fontos szempont, hogy minél többen részesüljenek egységes kifizetésben, és minden lehetséges jogcímen elkezdődhessen az utalás, az állattenyésztők és a gyümölcstermesztők termeléshez kötött támogatásai után is.

Magyarország kormánya megteremtette a feltételeit annak, hogy a mezőgazdasági termelők pénzügyi stabilitásainak növelésére és a termeléshez szükséges pénzügyi források finanszírozására idei esztendőben 322 milliárd forint értékben kerüljön sor előleg- és részfizetésre

- mutat rá az agrártárca.

A héten 4,5 milliárd forint érkezik a termeléshez kötött anyajuh támogatás címén több mint 5 ezer juhászathoz és 6,5 milliárd forint a tejhasznú tehén támogatás keretében közel 3 ezer szarvasmarhatartó számára

- közölte az AM.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

támogatás

gazdaság

szarvasmarha

juh

juhágazat

tejelő szarvasmarha

agrárminisztérium