Idén sorban állhatunk a pezsgőért? A Törley-vezér elárulta, mennyire kell tartani a készlethiánytól

Világgazdaság   
  Megosztom
Idén sorban állhatunk a pezsgőért? A Törley-vezér elárulta, mennyire kell tartani a készlethiánytól

Az infláció, a háború és a gazdasági nehézségek begyűrűztek a hazai pezsgőpiacra is, az üveg és a drótkosarak kapcsán is problémákat okozott az ellátásban - írt a Világgazdaság. Ez azóta stabilizálódott, ugyanakkor kiestek csomagolásgyártó kapacitások, ami Európában extrakeresletet eredményezett a palackok iránt.

Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy az év végi hajrá polci készlethiányt okozhat az év utolsó napjaiban egyes termékeknél, ezért nem érdemes a vásárlást az utolsó pillanatra hagyni.

Müller Kornél azt is elmondta, hogy a 2022-es évben a pezsgőpiacon hullámzást tapasztaltak:

Az első két negyedévben erősödés volt, különösen a magas értékű pezsgők piacán, és ez a további időszakokban is megmaradt. A mainstream pezsgők eladásában harmadik negyedévben volt egy kis visszaesés, viszont az év végi időszakban újra fellendült ez a szegmens is. Összességében tehát azt mondanám, hogy igen pozitívan alakul a pezsgő piac növekedése, és további bővülést várunk az év végi utolsó hetekben is. Az alkoholmentes Törley értékesítése előreláthatólag az év sikertörténete lesz, nagy várakozással tekintettek rá partnereink is.

- tette hozzá.

A hazai piacról elmondta, hogy a magyar fogyasztók nagyrészt még mindig az édes pezsgőt részesítik előnyben, de trendjét tekintve határozott elmozdulás érezhető a száraz pezsgők felé. Nagy népszerűségnek örvendenek a limitált kiadású, kis tételben kapható termékek is, amik a különleges ízvilágok, újdonságok kedvelőit vonzzák. Továbbra is a hazai pezsgők dominálják a piacot, de a nemzetközi trendek hazánkban is egyre népszerűbbek. Óriási sikere van például a Prosecconak, de a nagy Champagne házak eladásai is évről évre növekszenek. A fogyasztók egyre inkább fontosnak tartják, hogy megismerjék a pezsgőkészítés varázslatos világát. Ezt igazolja az is, hogy idén a Törley Pezsgőmanufaktúrába látogatók száma jelentősen növekedett.

Végezetül még azt is elárulta, hogy

Az áruházakban, kiemelten december hónapban számos akcióval találkozhatnak a fogyasztók akik buborékos italokat keresnek az ünnepi időszakra. Ennek is köszönhetően a tartályos erjesztésű pezsgők nagyon szép eladási számokat hoznak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pezsgő

szilveszter