Fellázadtak a debreceniek: nem akarják, hogy akkumulátorgyár épüljön a város határában

Népszava   
  Megosztom
Fellázadtak a debreceniek: nem akarják, hogy akkumulátorgyár épüljön a város határában

Hatalmas botrány tört ki a CATL akkumulátorgyár építéséről szóló hétfői közmeghallgatáson. A kínai cég 3000 milliárd forintból Debrecen déli részén egy 220 hektáros területen tervezi a beruházást, a környezetvédelmi hatástanulmányra vonatkozó hivatalos dokumentációt november végén adták be a kormányhivatalhoz. Sok lakos pedig kifogásolta, hogy ilyen gyár épüljön a város határában.

Ahogy a lap írja, a Kölcsey Központ nagytermében több mint ezren zsúfolódtak össze, rengeteg embert érdekelt az ügy. Viszont az ülés hamar botrányba fulladt: miközben a szakértők megpróbálták felvázolni a beruházás és engedélyeztetése részleteit, az emberek végig bekiabáltak, azt kifogásolva, miért nem Kínában építi meg a gyárát a kínai befektető, miért nem nem hívtak meg független szakértőket, akik elfogulatlanul tájékoztatnák a jelenlévőket, s miért hazudtak a városvezetők arról, hogy a gyár nem veszélyezteti Debrecen ivóvízbázisát. Hogyan zajlott a közmeghallgatás? További részletek a portál teljes cikkében olvasható, ide kattintva. A beruházásról korábban a HelloVidék is írt, erről részleteket itt olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

debrecen

akkumulátor

akkumulátorgyár