Eldőlni látszik a vidéki barlangfürdő sorsa: kinyithat még ekkora energiaárak mellett?

HelloVidék   
  Megosztom
Eldőlni látszik a vidéki barlangfürdő sorsa: kinyithat még ekkora energiaárak mellett?

A Miskolctapolca Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. elkészített üzleti terve alapján január 19-ei ülésén dönt a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt., hogy kinyit-e újra - és ha igen, mikor - a népszerű fürdőkomplexum. A fürdő január 9-e óta zárva tart, mert elvégzik a Barlangfürdőben az ilyenkor megszokott karbantartási munkákat.


 

A Barlangfürdő bezárását - a Selyemréti Strandfürdővel és az Ellipsum Élményfürdővel együtt - október 3-án jelentette be a város, jelezve: a Miskolc Holding Zrt. Igazgatóságának gazdasági alapú döntése volt, hogy – a megnövekedett energiaárak miatt, írja a boon.hu.

Ennek hatása is volt, hogy az újranyitás lehetőségéről, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közbenjárásával tárgyalásokat kezdett a városvezetés az érintett helyi vállalkozókkal. A megállapodás az volt, hogy a Barlangfürdő 2023. január 8-ig történő működtetéshez szükséges mintegy 60 millió forintot összeadják a felek.

A helyi vállalkozók összességében 20-25 millió forintot ígértek, de végül alig 6 millió gyűlt össze. Veres Pál polgármester jelzése szerint végül a város mintegy 42 millió forinttal járult hozzá a Barlangfürdő üzemeltetéséhez.

A 2023. január 8-i leállás a Miskolci Fürdők Kft. szokásos éves karbantartása miatt történt, és várhatóan január végéig tart. A Miskolci Fürdők Kft. pedig azt a feladatot kapta, hogy a jelenleg ismert energiaárakkal dolgozzon ki egy a Barlangfürdőre vonatkozó üzleti tervet. A beterjesztett számok alapján a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága a döntést a január 19-én esedékes ülésén hozza majd meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

barlangfürdő

miskolci fürdők

veres pál

miskolc holding