Eldőlni látszik a vidéki barlangfürdő sorsa: kinyithat még ekkora energiaárak mellett?

HelloVidék   
  Megosztom
Eldőlni látszik a vidéki barlangfürdő sorsa: kinyithat még ekkora energiaárak mellett?

A Miskolctapolca Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. elkészített üzleti terve alapján január 19-ei ülésén dönt a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt., hogy kinyit-e újra - és ha igen, mikor - a népszerű fürdőkomplexum. A fürdő január 9-e óta zárva tart, mert elvégzik a Barlangfürdőben az ilyenkor megszokott karbantartási munkákat.


 

A Barlangfürdő bezárását - a Selyemréti Strandfürdővel és az Ellipsum Élményfürdővel együtt - október 3-án jelentette be a város, jelezve: a Miskolc Holding Zrt. Igazgatóságának gazdasági alapú döntése volt, hogy – a megnövekedett energiaárak miatt, írja a boon.hu.

Ennek hatása is volt, hogy az újranyitás lehetőségéről, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közbenjárásával tárgyalásokat kezdett a városvezetés az érintett helyi vállalkozókkal. A megállapodás az volt, hogy a Barlangfürdő 2023. január 8-ig történő működtetéshez szükséges mintegy 60 millió forintot összeadják a felek.

A helyi vállalkozók összességében 20-25 millió forintot ígértek, de végül alig 6 millió gyűlt össze. Veres Pál polgármester jelzése szerint végül a város mintegy 42 millió forinttal járult hozzá a Barlangfürdő üzemeltetéséhez.

A 2023. január 8-i leállás a Miskolci Fürdők Kft. szokásos éves karbantartása miatt történt, és várhatóan január végéig tart. A Miskolci Fürdők Kft. pedig azt a feladatot kapta, hogy a jelenleg ismert energiaárakkal dolgozzon ki egy a Barlangfürdőre vonatkozó üzleti tervet. A beterjesztett számok alapján a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága a döntést a január 19-én esedékes ülésén hozza majd meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

barlangfürdő

miskolci fürdők

veres pál

miskolc holding