Eldőlni látszik a vidéki barlangfürdő sorsa: kinyithat még ekkora energiaárak mellett?

HelloVidék   
  Megosztom
Eldőlni látszik a vidéki barlangfürdő sorsa: kinyithat még ekkora energiaárak mellett?

A Miskolctapolca Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. elkészített üzleti terve alapján január 19-ei ülésén dönt a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt., hogy kinyit-e újra - és ha igen, mikor - a népszerű fürdőkomplexum. A fürdő január 9-e óta zárva tart, mert elvégzik a Barlangfürdőben az ilyenkor megszokott karbantartási munkákat.


 

A Barlangfürdő bezárását - a Selyemréti Strandfürdővel és az Ellipsum Élményfürdővel együtt - október 3-án jelentette be a város, jelezve: a Miskolc Holding Zrt. Igazgatóságának gazdasági alapú döntése volt, hogy – a megnövekedett energiaárak miatt, írja a boon.hu.

Ennek hatása is volt, hogy az újranyitás lehetőségéről, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közbenjárásával tárgyalásokat kezdett a városvezetés az érintett helyi vállalkozókkal. A megállapodás az volt, hogy a Barlangfürdő 2023. január 8-ig történő működtetéshez szükséges mintegy 60 millió forintot összeadják a felek.

A helyi vállalkozók összességében 20-25 millió forintot ígértek, de végül alig 6 millió gyűlt össze. Veres Pál polgármester jelzése szerint végül a város mintegy 42 millió forinttal járult hozzá a Barlangfürdő üzemeltetéséhez.

A 2023. január 8-i leállás a Miskolci Fürdők Kft. szokásos éves karbantartása miatt történt, és várhatóan január végéig tart. A Miskolci Fürdők Kft. pedig azt a feladatot kapta, hogy a jelenleg ismert energiaárakkal dolgozzon ki egy a Barlangfürdőre vonatkozó üzleti tervet. A beterjesztett számok alapján a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága a döntést a január 19-én esedékes ülésén hozza majd meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

barlangfürdő

miskolci fürdők

veres pál

miskolc holding