Hoppá, itt meg mi készül?! Így "segítene" a kormány: átvenné az állam a top vidéki fürdőket?

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, itt meg mi készül?! Így segítene a kormány: átvenné az állam a top vidéki fürdőket?

Úgy értesült a Telex, hogy az amúgy is sanyargatott önkormányzatoknak, mivel nincsen elég pénzük a fürdők energiaszámlájára, az állam átvenné őket. Aztán, ha úgy alakul, akár koncesszióba is lehetne majd őket adni...

A vidéki fürdőket megtépázta a Covid, a korábbi központi támogatásokból sok, eleve nehezen fenntartható fürdő is épült.

Egy munkaanyag ugyanis azt taglalja, hogy a Covid, majd az energiaválság nyomán olyan nehéz finanszírozási és működési problémák jelentkeztek a közfürdőknél és a gyógyfürdőknél, hogy

érdemes lenne újragondolni a fürdők tulajdoni viszonyait.

Ennek többféle módja is lehet, kisajátítás, vétel, koncesszióba adás. A lap értesülései szerint a kormány természetesen a gazdaságosan működtethető, turisztikailag jelentős fürdőkre utazik, hiszen azokat érdemes megkaparintani, amelyek viszont nem ilyenek, azok maradhatnak az önkormányzatnál. Keresték a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot, de eddig nem kaptak választ a kérdéseikre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyfürdők

állam

fürdők

államosítás

nagy márton

gazdaságfejlesztési minisztérium