Hoppá, itt meg mi készül?! Így "segítene" a kormány: átvenné az állam a top vidéki fürdőket?

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, itt meg mi készül?! Így segítene a kormány: átvenné az állam a top vidéki fürdőket?

Úgy értesült a Telex, hogy az amúgy is sanyargatott önkormányzatoknak, mivel nincsen elég pénzük a fürdők energiaszámlájára, az állam átvenné őket. Aztán, ha úgy alakul, akár koncesszióba is lehetne majd őket adni...

A vidéki fürdőket megtépázta a Covid, a korábbi központi támogatásokból sok, eleve nehezen fenntartható fürdő is épült.

Egy munkaanyag ugyanis azt taglalja, hogy a Covid, majd az energiaválság nyomán olyan nehéz finanszírozási és működési problémák jelentkeztek a közfürdőknél és a gyógyfürdőknél, hogy

érdemes lenne újragondolni a fürdők tulajdoni viszonyait.

Ennek többféle módja is lehet, kisajátítás, vétel, koncesszióba adás. A lap értesülései szerint a kormány természetesen a gazdaságosan működtethető, turisztikailag jelentős fürdőkre utazik, hiszen azokat érdemes megkaparintani, amelyek viszont nem ilyenek, azok maradhatnak az önkormányzatnál. Keresték a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot, de eddig nem kaptak választ a kérdéseikre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyfürdők

állam

fürdők

államosítás

nagy márton

gazdaságfejlesztési minisztérium