Még mindig nagyon kevés fogy ebből a húsból: túl cuki ez az állat, hogy megegyük?

Agrárszektor   
  Megosztom
Még mindig nagyon kevés fogy ebből a húsból: túl cuki ez az állat, hogy megegyük?

A nyulakat vélhetőleg senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri őket, viszont legelőször egészen biztosan nem a húsuk jut róluk eszünkbe. Sokan „cuki” kisállatként vagy akár társként tekintenek rájuk, nem levágható, elfogyasztható állatként. Az Agrárszektor cikke szerint, a magyarok mára már alig eszik ezt a húsfélét, a termelők pedig egyre nehezebb helyzetben vannak, amit jól mutat az, hogy sokan csökkentették a kibocsátásukat és több telep is abbahagyhatja a termelést.

A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen több mint 95 százalékban exportáljuk. Elmondható az is, hogy a hazai fogyasztásösztönzés területén sikerült eddig is eredményeket elérni, hiszen szinte már minden hazai áruházlánc polcán megtalálhatóak a konyhakész termékek.

Ahogy az Agrárszektor írja, bőven van még hova fejlődni a fogyasztást tekintve, hiszen

Kérdés, hogy miért van ez így?

Ahogy a portál írja, összetett a kérdés, de látható, hogy az ára és a nyulakhoz való kötődés és az úgynevezett cukisági faktor is szerepet játszik a gyér fogyasztásban, mivel sokkal jobban sajnáljuk őket, mint például a baromfikat. Ha pedig ez valakit nem zavar, a pénztárcája is könnyen gátat szabhat, főleg a jelenlegi gazdasági körülmények között. Jelenleg az alábbi árakkal találkozhatunk:

  • a Matusz-Vad Webáruházban a nyúlgerinc kilója 4200 forint,
  • a lapocka 2000,
  • a comb 3500,
  • míg a máj 1600 forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrarszektor

nyúl

nyúlhús

nyúlhús-fogyasztás