Késő este jött a kormányrendelet: rövidített határidővel kell intézni ezeket a beruházásokat

HelloVidék   
  Megosztom
Késő este jött a kormányrendelet: rövidített határidővel kell intézni ezeket a beruházásokat

Hétfőn késő este jelent meg egy kormányrendelet néhány vízügyi beruházásról. Ebben kiemelt beruházásnak minősítették a már most is hivatalosan félsivatagos területnek számító Duna–Tisza közi Homokhátság „vízhiányos ökológiai állapotának javítása, helyreállítása” elnevezésű munka első ütemének előkészítését, a Túr jobb és bal parti torkolati szakaszának kiépítését, a Szentendre Regionális Déli Vízbázis megóvásához szükséges kármentesítést és a Felső-Tisza Gulács feletti szakasza árvízvédelmi fejlesztésének befejezését - ott 2022 októberében készült el az árvizek és az aszályos időszakok kezelésére is alkalmas, 35,8 milliárd forintból megvalósult Tisza–Túr árapasztó tározó a magyar–ukrán határ mentén fekvő Milotán. A beruházások megvalósításának helyszíneként 32 település több száz, helyrajzi számmal megjelölt ingatlanát sorolja fel a melléklet, írja a hvg.hu.

És ahogy ez ilyen esetekben szokás, a rendelet rendelkezéseit a hatálybalépésekor, azaz március 7-én már folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben is alkalmazni kell.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendelet

vízügy

vízügyi beruházások

félsivatag

kormányrendelet