Több száz millióból fejlesztik a kedvelt kirándulóhelyet: ezt tervezik a mecseki parkerdőbe

MTI   
  Megosztom
Több száz millióból fejlesztik a kedvelt kirándulóhelyet: ezt tervezik a mecseki parkerdőbe

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a váraljai önkormányzat a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.


 


 

A támogatásból a Dél-Dunántúlon kedvelt kirándulóhely másfél hektáros területén vízvezetéket, szennyvízcsatornát és villamos vezetéket építenek ki - mondta Sziebert Éva (független) polgármester az MTI-nek.

A tervek szerint a 2024. szeptemberben befejeződő projekt részeként létrehoznak fedett pihenőhelyet, gyermekjátszóteret, mosdókat, kerékpártárolókat, illetve kamerarendszert és napelemes kandelábereket helyeznek el - tette hozzá.

Elmondta: a park a kelet-mecseki kirándulások gyakori kiindulópontja és rendezvényhelyszín, évente több ezren keresik fel.

A 788 lakosú völgységi község 2019-ben a TOP 200 millió forintos támogatásával a település vízelvezető rendszerét, ezen belül a parkerdőn át folyó Váraljai-patak medrét is korszerűsítette. Szintén 2019-ben az operatív program 331 millió forintos forrásából a bonyhádi önkormányzat fejlesztette az ott lévő ifjúsági tábort.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mecsek

kirándulóhely